Çelik Kuş Kafesi

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Evde mevcut olan çelik dolabımı kuşlarım için feda etme kararı aldım. Ön kapaklarını söktüm. Aldım elime canavarı. Ev biraz demirci atölyesi gibi koktu. Ama kuşlarım için feda olsun. Tavaların rahat girip/çıkması için canavar ile kanalları açtım. Bursa’da Rasim ustaya verdiğim ölçüler ve isteklerim doğrultusunda yaptırmış olduğum öntel ve alt ızgara tellerini sabitledim. Kafes ölçüleri Ön: 80x38, Derinlik:37 . Belki ileride 40x38x37 olarak 8 gözlü de kullanabilirim diye ortadan bölme sürebileceğim boşluk da mevcut. Sarı dişi’li, mavi tepeli erkekli (bu kuş bir arkadaşımızın hediyesidir, bu vesile ile tekrar teşekkürler) olan çiftime bu akşam yuvalığı da takacam. Diğer çiftlerimin biraz daha zamana ihtiyacı var. Bakalım hakkımızdan hayırlısı olsun. Gerisi onlara kalmış.

MAŞALLAH’ı eksik etmezseniz sevinirim. Daha iyileri sizlerin olur inşallah.

Dolabımın Eski Hali                                            Dolabımın Yeni Hali

1. Çiftim:

2. Çiftim:

3.Çiftim:

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
valla süper olmuş dostum. ellerine sağlık. Aklıma hemen şu geldi. acaba metali yanlardan açıp takacağın yuvaları yandan mı taksan. böylece önleri kapanmaz ama, yuvalık girişi için metali kesince o kısmı bir şekilde kaplamalısın zarar vermesin diye.

bu arada canavar diye tabir ettiğiniz aletin adı nedir. kesme taşımı

E

elaziz2316

Guest
    Şimdilik gözleri ortadan bölmediğim için yuvayı önden takacağım. Ön taraf 80cm çok da kapanmaz. Ama ileride 8 çift koyacak olursam yuvaları yandan takacağım. Kapakları zaten aldım. Meşe rengi seçtim. Belki kuşların hoşuna gider diye.

Metal panç ile resimdeki gibi 6cm çapında yandan delik açacağım.

Açılan deliğe de kafesin içerisinden resimdeki kapağı (masa üstü kablo kapagı 6cm) takacağım. Yuvayı takacağım zaman plastiğin içindeki kapağı çıkartacağım. Plastik çerçeve yerinde sabit kalacak. Yuvayı çıkarttığım zaman da deliğe kapağını takacağım.

İşta Bu da canavar. (Avuç taşlama makinası)

DİKKAT!! Arkadaşlar şunu belirtmek isterim bu işlerden iyi anlamıyor iseniz kesinlikle Canavar'ı (Avuç Taşlamayı) kendiniz kullanmaya kalkmayın. Telafisi olmayan kazalara sebebiyet verebilirsiniz. Hata affetmeyen bir alet. Sonra demedi demeyin.

E

elaziz2316

Guest
yucel' Alıntı:
valla süper olmuş dostum. ellerine sağlık. Aklıma hemen şu geldi. acaba metali yanlardan açıp takacağın yuvaları yandan mı taksan. böylece önleri kapanmaz ama, yuvalık girişi için metali kesince o kısmı bir şekilde kaplamalısın zarar vermesin diye.

bu arada canavar diye tabir ettiğiniz aletin adı nedir. kesme taşımı
Burak KARAKUŞ' Alıntı:
maşallah ismail abi cok gzelmiş
Tahir BAYAKI' Alıntı:
Süper olmuş ellerine saglık..
MURAT AKKURT' Alıntı:
    Teşekkürler.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
güzel  olmuş lakin kış şartlarında kuşçuklar üşümezmi acaba? confusedtw

E

elaziz2316

Guest
cihad çiçek' Alıntı:
güzel  olmuş lakin kış şartlarında kuşçuklar üşümezmi acaba? confusedtw
    Cihad bey teşekkürler. Evde baktığım için üşüyeceklerini zannetmiyorum. Zaten evde 2 çocuk olduğu için evin ısısını kışın da pek düşürmüyoruz. Kombi bizim kontrolümüzde soğuk oldukça kulağını büküp dereceyi atrırıyoruz :). Doktor/ilaç masrafı ve hastalıkla uğrak yerine doğalgaza kuzu kuzu ödüyoruz.

Hakan ve Ahmet beysizlere de teşekkür ederim. Sizin de herşey gönlünüzce olur inşallah.

hasan ergor

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN BASRİ
Soyadı
ERGÖR
ELLERİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK. BOL BOL YAVRULAR ALIRSINIZ İNŞAALLAH.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
güzel olmuş.elinize saglık.maşallah.bol bol yavru alırsınız inşallah....

E

elaziz2316

Guest
    İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah bu sefer yumurta ve yavruları görürüz.