cennet sevda sultan papağanı salma üretimi için öğüt almak isityorum

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
S.A üstatlarım bir mekana cennet için salma sultan ve sevda için salmalar yapmak istiyorum enaz 10 ar tane almak istiyorum kafama takılanları müsadenizle sorayım
1- bu papağanları salmada üretim için uygun mudur.(kavga yuva kavgası eş olarak muhabbet gibiler mi)
2-uygun ise erkek dişi oranı nasıl olmalı
3-yuvalık sayısı dişi kadar mı olmalı
4-alan olarak yeteri kadar alan yapmayı düşünüyorum dar bir salma olmuyacak yani
5-cennet ve sevda papağını aynı salmalara koysam üretimde sıkıntı olur mu
6-bu kuşları yavru almayı düşünüyorum eke denilirya 5-6 aylık gibi üretim için zaman uygun mu beklemeli miyim

şimdiden teşekkür ederim....

abilerimizi telefonla arayıp rahatsız edicem kusura bakmasın abilerimiz kafes yapım aşamasında kuş alımında yardımcı olacaklarını düşünüyorum inşalllah hayellerimdeki gibi bir üretim hanem olur...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
burada cennet papağını üreten arkadaşlarımız az o yüzden konuyu güncel tutmanda fayda olacağını düşünüyorum.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Bence iyi düşünceler ve güzel temenniilerden başka bir şeye yaramadı bu topik... evil_idea

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Zeki Mülayim abi var bu konuyla ilgilenen ustalardan ona danışabilirsiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. Abi bildiğime göre bu kuşlar muhabbet kuşlarından daha uysal ve daha nezaketli hayvanlar. Kendilerinden daha küçük kuşlarla da barındırılabilirler. Özellikle sultan papağanları.
2.Bence en iyisi eşit olması. Yavrulara birlikte bakma açısından da kolaylık olur. Ama illaki biri az olsun denirse. En az 3 erkeğe 5 dişi düşmesi gerekir.
3.Dişilerden 1-2 tane daha fazla olması daha iyi olur. Beğenmelerini sağlama ve strese engel olma açısından.
4.Büyük bir salma her zaman için en iyisidir. 10 ar kuş içinde büyük bir alan gereklidir zaten.
5. Bildiğim kadarıyla olmaz. Ama tecrübeli olanlar daha iyi bilir. İlk soruya yazdığım cevapta dediğim gibi sultan papağanları çok nezaketli hayvanlardır.
6.Bu soruyu pek anlamadım. Ancak papağanlar hakkında sorularınızı Zeki Mülayim abime iletirseniz o daha da net cevaplar verir.
İnşallah biraz yardım etmişimdir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir de abi sanırım senin bu temennilere olan sinirin bu konudan kaynaklanmış. Olsun abi herkes iyi dileklerini belirtiyor işte. Ben de yardımcı olmaya çalıştım. İnşallah da yardımcı olmuşumdur.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Saol Efekan ama ben bu kuşların siteleri ver hepsinin ayrı ayrı onlarda araştırma yaptım bunlar fazla bölgeci ve tek eşli olduğu için 3-5 oranı olmuyormuş. 1-1 olacakmış. birbiri ırkı harici aynı kafesde barınma imkanı yok çünkü üretim aşamasında kendi dişisine bile saldıran kendinden kuçuk canlıyı akşam yavrularına kusar bence cennet papağı ile sevda papağını farklı görünsede aynı aile mensubu iki çiftleşmesi oluyor ama yumurta boş veya hiç olmuyor muş araştırma sonucu bu o yüzden onlarıda ayrı olarak bakıcam benim asıl salma amacım papağanlardaki dişi erkek ayrımı zorluğunu ortadan kaldırmak

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
Saol Efekan ama ben bu kuşların siteleri ver hepsinin ayrı ayrı onlarda araştırma yaptım bunlar fazla bölgeci ve tek eşli olduğu için 3-5 oranı olmuyormuş. 1-1 olacakmış. birbiri ırkı harici aynı kafesde barınma imkanı yok çünkü üretim aşamasında kendi dişisine bile saldıran kendinden kuçuk canlıyı akşam yavrularına kusar bence cennet papağı ile sevda papağını farklı görünsede aynı aile mensubu iki çiftleşmesi oluyor ama yumurta boş veya hiç olmuyor muş araştırma sonucu bu o yüzden onlarıda ayrı olarak bakıcam benim asıl salma amacım papağanlardaki dişi erkek ayrımı zorluğunu ortadan kaldırmak
5-3-2 sistemini dunya kabul etmiyor.muhammed...
sinir bozucu yorum mu var bu arada?
rahatsiz oldugun mesaj varsa bildir bize.muhammed...

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
5-3-2 sistemini dunya kabul etmiyor.muhammed...
sinir bozucu yorum mu var bu arada?
rahatsiz oldugun mesaj varsa bildir bize.muhammed...
saol abi bir şey olursa sana danışırım  : ;)