cennet veya sevda papağanından anlayan var mı acaba? lütfen acil

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
melez bir kuşun yavrusu olabilirmi?? erkek melez dişi sarı sevda. lütfen bilen yazarsa çok sevinirim

taner1418

Yeni Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Kaya
Bildiğim kadarıyla melezler kısır oluyor. Ama sen uzmanların mesajlarını bekle yinede yada internetten araştır.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
melez olduğuna eminmisin?
mesela bende turuncu gagalı sevda var sorduğum herkez mantıklı bir cevap veremedi çoğu petshop cennet ile sevda kırmasıdır dedi.sonra ben araştırdım lilians diye bir türmüş.yani bu konularda bilgisi olana pek rastlamadım ben.melez olanın resmini koysaydın bir görseydik.
ayrıyetten bir petshop arkadaş var kendi evinde birkaç takım cennet ve sevdası var üretim yapıp satıyor.onun söylemesi cennet ile sevda eşleşip yavru veriyormuş.hakkaten kendi yavrularını satıyor gagası falan siyahımsıydı aldığımda.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Cennet ile Sevda papağanı arasında ne fark var.
Boy, kilo, renk gibimi resimlerden çok fark anlamıyorum.

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
sevda  beyaz  gagalı  cennet  ise  kırmızı  gagalıdır  arasındaki  fark  sadece  budur 
bu  iki  tür  çiftleşir  ve yavru  verir  ama  bunlardan  çıkan  kuşların  100/80  ni  kısır  olur. 
sen  kuşlarının  resimlerini  paylaşırsan  daha  fazla  yardımcı  olabiliriz

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ramazan ŞAHİN' Alıntı:
sevda  beyaz  gagalı  cennet  ise  kırmızı  gagalıdır  arasındaki  fark  sadece  budur 
bu  iki  tür  çiftleşir  ve yavru  verir  ama  bunlardan  çıkan  kuşların  100/80  ni  kısır  olur. 
sen  kuşlarının  resimlerini  paylaşırsan  daha  fazla  yardımcı  olabiliriz
Güzel bir anlatma olmuş teşekkürler, birde göz halkası farklı oluyormuş sanırım. Öyle okudum ama bilemiyorum.

Birde MELEZ olduğunu biz nereden anlarız Acaba?

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
kardeşim  iltifat  etmişsin  estağfurullah  biz  pir  filan  değiliz.  elimizden n  geldiğince  birşeyler  yapmaya  çalışıyoruz. 
yukardaki  mesajına  gelince  melez kuşları  göz  halkalarından  ayırt  edemezsiniz  çünki  melez  hem  annenin  hemde  babanın  genini  taşır. hangi  gen  baskınsa  çıkan  yavruda  o  özellik  ortaya  çıkar 
melezlerin  en  büyük  özelliği  gaga  renkleridir.  ne  tam  kırmızı  ne de  tam  beyazdır

bugrahanbayrak

Üyemiz
Merhaba Sevda ve Cennetlerin eşleşmesinden yavru alınır ve bunlara amiyani tabirle katır denir ve Katırlardan yavru alınmaz. Katırların genellikle gagaları turuncu olur. Bazı petshopcular bunları yavru diye satar.

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
buğrahan  kardeşim  100/100  sevda  ve  cennetlerin çiftleşmesinden  meydana gelen  yavrular  katır  dır  diyemeyiz.  bazı  çiftlerin  yavrularından  ben  şahsen  yavru  aldım  ama  oran  çok  düşük  yani  100/20  gibi

bugrahanbayrak

Üyemiz
Merhaba Ramazan Bey,

Benim bu konuda hiç tecrubem olmadı yani katır kuşlarla ama daha once yaptığım okumalar sevda cennet eşleşmesine katır diyorlar. Ama bu konda bireysel bir tecrübem olmadığın ısrarlı değilim ki sizde aksi gösteren örnekler yaşamışsınız.
Uyarınız üzerine yaptığım araştırmalarda haklılığınızı gösteren bir makale ile karşılaştım.

http://users.accesscomm.ca/parrot/H/H.htm
sevdalar hakkındaki en deneyimli sayfada ise bu yavruların katır oldukları yazıyor

http://www.africanlovebirdsociety.com/faq.htm

bu sayfalarda katır olduğunu ve katırlardan yavru alınmadığını savunuyor.

http://www.papaganclub.com/konu-katir-melez-kuslara-guzel-bir-ornek-daha.html?highlight=kat%C4%B1r ) bu sayfada daha bir çok örneği var

http://www.papaganclub.com/konu-cift-eslesmesi-dogru-mu-yavrular-katir-melez-mi-olur.html?highlight=kat%C4%B1r

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak