cere rengi sürekli kahverengi hastalık belirtisimidir

eskici

Takipçi Üyemiz
merhaba dostlar ;
bundan önceki dişimin cere rengi sürekli kahverengiydi yaklaşık iki yıl öyleydi.şimdiki dişimin cere rengi de aldığımdan buyana kahverengi hiç değişmedi.yaklaşık 1ayı geçti bana geleli 1yaşından büyük kuş.bu bir hastalık belirtisimidir sizce.?
teşekkür ederim.

FuaTS 61

Üyemiz
Adı
Fuat
Merhaba. Bence bu durum kızışma göstergesi. Yani kuşunuz çiftleşmeye hazır anlamında.

eskici

Takipçi Üyemiz
evet kahverengi cere kızışma belirtisidir fakat bu cere renginin uzun süre kalmasından bahsediyorum..

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
mama takviyesi yapıyorsanız kızgınlığı geçmez, sıkıntı yok...

eskici

Takipçi Üyemiz
çok sık olmamakla birlikte 1 hafta içerisinde  bir yumurtalı mama bir defada buğday çimlendiriyorum..fazla değildir sanırım..

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
hayır gayette güzel ama havalar çok ısındı mamayı haftada bir ver ama miktarını biraz azaltın isterseniz hocam hayvanlar yağlanır e doğal olarakta kafeste bu yağları eritme şansı olmadığı için hem sıcaktan etkilenirler hemde hantallaşmalar başlar.mesela ben bu ay hiç vermeyecem mama :) buğdayı haftada 2 kez veriyom

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Çoğu kişi bu durumu  o kuş kızışmış süper diye düşünebilir ama ben hiçte o kanıda değilim eğer durum sürekli böyle ise bu hormon dengesinin bozukluğu ile ve kuşun sürekli sıkıntıda olduğunun belirtisidir.Herkes şu olayı birbiriyle karıştırıyor çok kızgın olan kuşların üretime daha elverişli olduğunda bence durum hiçte öyle değil çok kızgınlık sadece dengesiz hızlı çiftleşmelere yol açacak stresi beraberinde getirecektir.Bana göre kuşların fazla kızıştırılmaması tam tersi bu durumun önüne geçilmesidir.Dikkat edin kızgın bir dişi eş tutup yumurtladığında kuluçka süresinin sonlarına doğru cere rengi normale dönmeye başlar yavrular büyüyüp yuvadan atlama üzereyken tekrr kahverengiye yakın renge ulaşır ...Hormon dengesini düzenleyecek vitaminlerle bu durumu düzeltmelisiniz  kızgınlığı arttıracak besinlerden uzak tutun  kızgınlığı tetikleyen besinler buğday çimlemesi,havuç,nijer tohumu,kırmızı biber,kenevir ve E vitamini yüklü besinler daha da kızıştırmaya sebep verir....

eskici

Takipçi Üyemiz
peki sizce nasıl bir tedavi uygulamam gerekiyor.mamayı ve buğdayı keseceğim.fakat sadece hergün vermiş olduğum yemlerle mi devam etmeliyim bu seferde çok sade olmaz mı cihan bey

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
ben 1,5 yıl bir çifte baktım.dişi kuşum 2 yasındaydı.çere rengi son derece koyu pütürlü kahverengiydi.ve hiç değişmedi.yumurtada alamadım.yani çere renginin koyu kahverengi olaması ile sürekli kızısmıs bir halde olmasının pek bağlantısı oldugunu düşünmüyorum.kuşun belkide kusun fiziki yapısı gereği öyledir.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Muhammet BOZACI' Alıntı:
peki sizce nasıl bir tedavi uygulamam gerekiyor.mamayı ve buğdayı keseceğim.fakat sadece hergün vermiş olduğum yemlerle mi devam etmeliyim bu seferde çok sade olmaz mı cihan bey
Mamayı ve buğdayı planlı programlı verebilirsiniz yaz mevsiminde çok daha azatabilirsiniz ,dengesiz bir şekilde bu uşlar bunuda yermiş, bunuda yermiş diyerek  her duyduğumuzu kuşlara vermek çeşitlilik yapmak değil dengesiz beslemek olur ,bazen mevsim şartlarına doğasının gerektirdiği durumlara uygun besinler verilmeli ,her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır bence yoğurt yeme tarzınızı oluşturun hayırlı üretimler dilerim