çeşme suyumu yoksa şişe sumu kullanıyorsunuz?

kuşlarınızda çeşme suyumu yoksa para ile satılan şişe sulardan mı  kullanıyorsunuz? yoksa kaynamış su mu? malum şişe sular biraz maliyetli oluyor hergün sularını değiştirdiğimizi düşünürsek. 1 yıldır şişe su kullanıyorum açıkçası hastalık kaparlar diye çeşme suyu kullanmaya hiç cesaret edemedim? acaba bir zararı olurmu?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Aslı ÇALIŞKAN' Alıntı:
sorun olmaz mı diyorsunuz? en azından kaynamış suyu dinlendirerek verebilriim bundan sonra?
oda bir alternatif tabi.. yalnız en az  1 gün dinlendiriniz

orka84

Uzman Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Özyayla
Bende dinlenmiş şebeke suyu veriyorum sıkıntı yok.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
bu güne kadar çeşme suyu kullandım sıkıntı olmadı
yanlız şu var
1 yıldır şişe su veriyorsan, çeşme suyuna geçtiğinde dikkat et hastalanmasınlar

insanlardada böyledir bu
vucut alışmadığından hemen ishal yapar çeşme suyu..

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Bende genelde çeşme suyu kullanırım. Acil işim varsa direk doldurur veririm, onun dışında kuş sayısına göre 5 lt.lik bi pet her daim dolu durur aynı zamanda akvaryum işi ile uğraştığım için doldurduğum suyun içine hava motorunu takıp hortumu salarak içerisinde sirkkülasyon yapıyorum. Sonrada kuşlarıma veriyorum bu şekilde gayetde memnunlar.

cevaplar için teşekkür ederim. şimdi ben 1 senedir iyi su kullanıyorum evet. kuşlarımın hastalanmasını da asla istemem. şimdi tereddütte kaldım ne yapacağım diye. ben çaylarda falan çeşme suyu kullanıyorum. bu nedenle kuşlara da kaynatılmış ve dinlendirilmiş su kullanmayı deneyeceğim. umarım bir sorun olmaz

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Aslı hanım dilerseniz birden suyu değiştirmek yerine devamlı kullandığınız su ile dinlendirmiş olduğunuz suyu karıştırıp böyle böyle kuşları alıştırabilirsiniz. Öncelikle her zaman kullandığınız su fazla miktarda iken zamanla dinlendirmiş olduğunuz suyu fazlalaştırarak kuşların bağışıklık sistemini daha çabuk geçmiş olursunuz. Saygılarımla.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aslı hanım eğer bir iki çiftiniz varsa damacana suya devam edin. Riske hiç gerek yok. Çeşme suyunun zaman zaman muhteviyatı artış azalış gösterebiliyor. Bende 30 çift kuş olmasına rağmen damacana suyu bırakmadım. 1-2 çift sizi hiç zorlamaz.

Yalçın YILMAZ' Alıntı:
Aslı hanım dilerseniz birden suyu değiştirmek yerine devamlı kullandığınız su ile dinlendirmiş olduğunuz suyu karıştırıp böyle böyle kuşları alıştırabilirsiniz. Öncelikle her zaman kullandığınız su fazla miktarda iken zamanla dinlendirmiş olduğunuz suyu fazlalaştırarak kuşların bağışıklık sistemini daha çabuk geçmiş olursunuz. Saygılarımla.
güzel fikir Yalçın bey çok teşekkür ederim.

Kemal SOYLU' Alıntı:
Aslı hanım eğer bir iki çiftiniz varsa damacana suya devam edin. Riske hiç gerek yok. Çeşme suyunun zaman zaman muhteviyatı artış azalış gösterebiliyor. Bende 30 çift kuş olmasına rağmen damacana suyu bırakmadım. 1-2 çift sizi hiç zorlamaz.
Kemal bey 15 tane sultan papağanım var. sularını çok çabuk kirletiyorlar hergün değiştirmem gerekiyor çok maliyetli oluyor diye merak ettim. ama şu bilyeli sulukları deneyeceğim. eğer onlara alışırlarsa çeşme suyuna gerek kalmaz. teşekkür ederim yorumunuz için.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benimde muhabbet ve ispinoz türü toplam 30 tane kuşum var. Bende damacana su veriyorum kendi içmediğim suyu onlarada vermek istemiyorum ama tabi size kalmış bir karar.

sinanozkaya

Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
özkaya
Rezerve ozmoz cihazı kullanıyorum.Direk musluk suyundan daha iyi olduğunu düşünüyorum.Uzun vadede damacana suya göre daha ekonomik olur.