cevabını alabilirsem memnun olacağım....

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
box kafes üretimine başladım..kuşlarımın bulunduğu ortamda gün ışığı var fakat çok fazla değil gün içerisinde ışık olmasının zararı varmı ? gece  ne yapmalıyım aydınlatma konusunda
teşekkürler şimdiden

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Sen dert etme gündüz gördüğü ışık onlara yeter, bol yavrulu üretimler.

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
gece aydınlatmaya gerek yok gündüz ışık fazla yoksa üretim etkilenebilir hava kararıncaya kadar tasarruflu ampullerden kullanabilirsiniz

soydemir1987

Üyemiz
Adı
rafet
Soyadı
soydemir
sayın üretici meslektaşlarım gece aydınlatmaya gerek yok diyor ama sanırım sunu dusunmuyorlar kuslar 12 saat yada 10 saat yavrularını beslemeden nasıl durucaklar karanlıkta???benim size tavsiyem ki bunu bende yapıyorum gece 12ye kadar aydınlatın sabah 4 5e kadar karartın yanı 4 5 saat karanlık kuslara yeter...

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşlar gece karanlığındada yavrularını besleyebilir anne yavrunun sesine göre yavruya yem verir iç güdüsel olarak

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Gündüz ekstra bir aydınlatmanın zararı olmaz. Gece aydınlatmaya gerek yok. Kuşlar karanlık ortamda uyumaktan hoşlanırlar.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
aydınlatma konusunda hep farklı fikirler sunulur ama tam olarak çözüme ulaşılamaz  ben tecrübeme göre şunları söyleyebilirim gece karanlık ortamda uyuyabilirler yavrularına bakabilirler  besleyebilirler sorun olmaz doğal ortamlarındaki ay ışığını düşünürsek bulundukları ortamda dışarıdan gelen ışığı alabilecek cam bulunmalıdır yaz saati ne göre en uygun zamandır aydınlatma hava yavaş yavaş kararır ve kuşlarda son hazırlıklarını yaparlar yuvadaki yavru olayı ise tamen içgüdüseldir üreme konusuna gelince ise kuşlar sabahın ilk saatlerinde genelde bu seçimi yaparlar ayrıca her ışık onlar için uygun değildir çok parlak ışık onları rahatsız edecektir fazla loş ışıkta gölge edeceğinden sorun yaratabilir  ortamda cam ışık alabilecek duruma göre kendi haline bırakın derim ....

Tahir BAYAKI

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.tirepetshop.com
Adı
Tahir
Soyadı
BAYAKI
Cihan AYTAN' Alıntı:
aydınlatma konusunda hep farklı fikirler sunulur ama tam olarak çözüme ulaşılamaz  ben tecrübeme göre şunları söyleyebilirim gece karanlık ortamda uyuyabilirler yavrularına bakabilirler  besleyebilirler sorun olmaz doğal ortamlarındaki ay ışığını düşünürsek bulundukları ortamda dışarıdan gelen ışığı alabilecek cam bulunmalıdır yaz saati ne göre en uygun zamandır aydınlatma hava yavaş yavaş kararır ve kuşlarda son hazırlıklarını yaparlar yuvadaki yavru olayı ise tamen içgüdüseldir üreme konusuna gelince ise kuşlar sabahın ilk saatlerinde genelde bu seçimi yaparlar ayrıca her ışık onlar için uygun değildir çok parlak ışık onları rahatsız edecektir fazla loş ışıkta gölge edeceğinden sorun yaratabilir  ortamda cam ışık alabilecek duruma göre kendi haline bırakın derim ....

Cihan beye aynen katılıyorum ,ben sadece akşamları ilaveten küçük bir gece lambası yakıyorum..

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
merhaba tüm yorumları dikkatlice okudum hepinize teşekkür ederim..
yaklaşık 24 saattir gözlemime göre ;gün içerisinde tam gün ışığını direk almadığı için kuşlar mutlu olmuyorlar ve sessiz bir şekilde kalıyorlar.ışık açtığımda (iadeal gün ışığı ampul) kendilerine gelip birbirleriyle yem kusmaya ,kaşımaya ,hareket etmeye başlıyorlar ama gece herhangi bir aydınlatma yapmadan uyuyorlar fakat bazıları tellere tutunuyor ve belirli bir süre kalıyor. bunuda anlamadım ama sanırım yerlerine tam alışmadıklarını düşünüyorum çünkü 3 gün oldu yeni üretim yeri yaptım.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
ben gece saat 11 den 12 ye kadar açıyorum ışıkları, yiyor içiyor çiftleşiyorlar tekrar kapatıyorum ışıkları. böyle gayet iyi verim alıyorum

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
inşallah ışık durumu üretime zarar vermez ....gündüz florasan ışık kullanıyorum gece aydınlatma yok..