çifleşme yardım

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
üstadlar abiler bende 4 çift var br çiftimde söyle bir sorun var çok iyi anlaşıyolar yem verme alma var birbirlerini kasıma var dişi sürekli yuvalığı kemiriyo erkek konargada ona bakıyo lakin çifleşme olmuyodu bende ayırdım 2 gün ayrı kaldılar sonra erkek bir yolunu buldu kaçtı dişinin kafese onun yanına gitti ve çifleşti sorun şu bu kuş ayırınca çifleşiyo baya uzunca ama aradan zaman geçince bir daha dişi çifleşme pozisyonu almıyo  ama o gün erkeği görür görmez aldı bunun sebebi nedir ne yapnalıyım  kuşların şuan ikinci günü ama çifleşme olmadı o birleşmeden sonra  ...

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Ahmet SEÇKİN' Alıntı:
üstadlar abiler bende 4 çift var br çiftimde söyle bir sorun var çok iyi anlaşıyolar yem verme alma var birbirlerini kasıma var dişi sürekli yuvalığı kemiriyo erkek konargada ona bakıyo lakin çifleşme olmuyodu bende ayırdım 2 gün ayrı kaldılar sonra erkek bir yolunu buldu kaçtı dişinin kafese onun yanına gitti ve çifleşti sorun şu bu kuş ayırınca çifleşiyo baya uzunca ama aradan zaman geçince bir daha dişi çifleşme pozisyonu almıyo  ama o gün erkeği görür görmez aldı bunun sebebi nedir ne yapnalıyım  kuşların şuan ikinci günü ama çifleşme olmadı o birleşmeden sonra  ...
ayırınca çiftleştilerse ben de deneyeceğim. nasıl ayırdınız

E

elaziz2316

Guest
    Biraz sabırsızca davranıyorsunuz. Bu sadece yavru almanızı uzatmaktan başka bir işe yaramaz. Kuşlarınızı kendi hallerine bırakın ve sabırla bekleyin. Herşey onların istediği kıvama gelince yumurta ve yavrularınız gelecektir. Siz onlarla uğraştıkça strese sokup asla yavru alamama durumuna bile gelebilirsiniz.

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
Son yoruma tamamen katılıyorum... kuşların tüy dökümünde oldukları süreleri göz önüne alın,mamalarını vitaminlerini eksik etmeyin...ve rahatsız etmiyecek bir durumda olun gerisi gelir... tabi kuşların yaşı önemli..kızışmayan bir dişi yada erkek neden çiftleşmiyor diye sorulmaz örnek...

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
Fatih ŞEN' Alıntı:
Son yoruma tamamen katılıyorum... kuşların tüy dökümünde oldukları süreleri göz önüne alın,mamalarını vitaminlerini eksik etmeyin...ve rahatsız etmiyecek bir durumda olun gerisi gelir... tabi kuşların yaşı önemli..kızışmayan bir dişi yada erkek neden çiftleşmiyor diye sorulmaz örnek...
arkadaşlar iyi hoşda ben mamasını eksik etmem yapay vitamin vermem zate meyve sebze veririm kuşlarıda rahatsız etmiyorum 3 aydır beraberler yuvalığa girmekten başka birşey olmuyo yaşları 18 aylık ikiside .

E

elaziz2316

Guest
    Ben kuş beslemeye ilk başladığımda yaklaşık 1,5 yıl sonunda ancak yavru alabilmiştim. İnşallah sizde tez zamanda alırsınız.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ahmet SEÇKİN' Alıntı:
Ahmet bey genelde herkez kuşunun birbirini beslediğini dişinin yuva ile ilgilendiğini v.s. yazıyor, sonrada çiftleştiklerini görmedim v.s. diyorlar
bu kuşlar illla biz onlara bakınca çiftleştiklerini görmemizmi lazım?
içiniz rahat olsun kuşlarınızı ayırmayın onları rahat bırakın yemlerini sularını eksik etmeyin ve kafesin yerini oynatmayın
kuşlarınız zaten çift olmuş...

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
İsmail ODLUYURT ( inşallah ismail bey )

ahmet bey çift oldular ama  bu canımı sıkıyo işte ayırdım  saniye sürmedi çifleşmeleri  dedim bu kadar mı etki eder  meğer kuşlarda özlüyomuş ama ondan sonra olmuyo sıkıntı orda işte neyse yine sabır teknesinde kürek çekecez anlaşılan

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
İsmail ODLUYURT ( inşallah ismail bey )

ahmet bey çift oldular ama  bu canımı sıkıyo işte ayırdım  saniye sürmedi çifleşmeleri  dedim bu kadar mı etki eder  meğer kuşlarda özlüyomuş ama ondan sonra olmuyo sıkıntı orda işte neyse yine sabır teknesinde kürek çekecez anlaşılan

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ahmet bey içiniz rahat olsun anlattığınıza göre kuşlarınız çift olmuş rahat bırakın yumurtaları görürsünüz..

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
ARKADAŞ BİR CANLIDAN BAHSEDİYORSUN KÖLEDEN DEĞİL ÇİFTLEŞİR YADA ÇİFTLEŞMEZ BIRAKIN KUŞLARI KENDİ HALLERİNE DEVAMLI KAFESTEN ALIP GERİ KAFESE KOY VS.. NEDEN BU KADAR ÇİFTLEŞMELERİ İÇİN ISRAR EDİLİYOR ONU DA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM HANİ TAMAM ÇİFLEŞSİNLER YAVRULASINLAR BU HOŞ BİRŞEY AMA KUŞLARIN DA SOSYAL CANLILAR OLDU UNUTULMAMALI VE OLURUNA BIRAKILMALI.....