Çifleştiricem Yardım :(

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
Merhaba iyi günler  ;) 10-11 Aylık Bir Erkek Mubiş kuşum var Kızgınlık Dönemin'de...
- Dün Gidip Kuşcu Dükkanına Eş secmesi için kafese attım 20-30 Bekledim bi kuşa öpüşme felan yabıyordu ama dişi izin vermiyordu gagasıyla tepki veriyordu. Sahibi geldi Bu yumurta yabtı önceden bunu alın dedi bende aldım onu... Suan aynı kafesteler 2 Gün Oluyor Geleli. ne öpüşme var ne İlgi. 1 ay bekle alışırlar felan dedi. Sonra Bi Arkadaş geldi. Dişime baktı Ve dediki Senin bu dişi die aldığın kuş erkek dedi. Şok OLdum resim Olarak Bakabilirsini buyrun link http://www.yukleresim.com/image/VQX  Öndeki Kuş aldığım Kuş Herkes erkek Diyor Sizce Erkekmi yakından cekip atabilirim. Yani Aldığım gün 2 kafes vardı 1. kafeste 10-8 tane felan kuş vardı.ona atmıştı işte bu kuşla Öpüşmeye Çalıştı ama dişi gagalıyordu kafeste. 2.kafes En fazla +15 Kuş Doluydu oraya atmasını istedim oraya atamam dedi oradakiler Kalıblı, Kuslar dedi. Benimkisi Galiba Zayıf benim kuş 11-10 Aylık Kızgınlık Dönemin'de Bugün Kuşu Değiştiricem gidip 2.kafese atmasını isteyecem benim kuş boylarında kalıblarında kuş bile vardı. Neden Dişi Die Verdi Bana Erkek Çıktı ? Onu Anlamış Değilim Bir'de Alışverişi Oradan Yabıyorum... Bugün gidip 2.kafese atıcam 2-3 Saat beklicem anlaştığı Kuşu Alıcam. Kuşun'da Kızgınlığı Olması gerekirmi yani 2 side kızgınlık dönemin'deyken hemen çifleşirlermi ? Anlaştığı Kuşun Cenesi Kahverengi Olmasımı Gerekiyor. Yardımcı Olursanız sevinirim Biraz Karışık Oldu Kısaca Anlatayım.
Kuşumu Bugün Götürüp 2.Kafesteki eşe attırıcam 2-3 saat beklicem anlaştığı kuşun cenesi kahverengi mi olması gerekiyor kızgınlığı oradan anlaşılıyormuş dişi kuşun öyleyse anlaştığı kuşun cenesi kahverengi olursa onu alırım 2 side kızgınlık dönemin'deyken hemen çifleşirlermi Benim Kuşumun NET HD Resimi CEKİP Atabilirim bakmak isterseniz?  :-[

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
Yardım Eden Yokmu Yahu ?  squint Öteki konulara cevap geliyor buna gelmiyor  Hiçbirinizin Kuşu Çifleşmedimi  rotfl Üye olmakla hata yabmışım.  iyi günler. dilerim bye_happy

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
dostum her nekadar sitedeki üs.tadlar kadar tecrübeli değilim ama bir yıllık tecrübelerimle (tecrübe denirse yorum yapayım. bence petshoptan aldığınız kuş erkek. kuşun dişi olması için ceresinin kahverengi veya pembe tonlarında olması lazım. dişinin kızıştığını ise ceresinin çok koyulaşmasından anlayabilirsin. eş seçme olayına gelince bence bu iki üç saatlik süreçte belirlenecek bir şey değil. bu kadar kısa sürede çok nadir eş seçer kuşlar. petshopçu tanıdık ise ve güveniyorsanız orda bir kaç gün hatta bir kaç hafta kalmasında fayda var daha ne seçer o zaman eşini. kendimden örnek vereyim. yaklaşık on çiftim var bu on çiftin üç tanesini yeni salmadan ayırdım. ama bu üç çift yavruluktan beri salmadaydılar ve birbirlerine ilgilerini yaklaşık 3-4 hafta takip ettim. önce yemleşmeye başladılar sonra yanyana durmaya başladılar sonra biri nereye uçarsa diğeride oraya uçmaya başladı en son birinin erkeği dişiye ayak atmaya başlayınca salmadan tekli kafese aldım. şimdide salmada yeni yeni yemleşenler var ama takip ediyorum.
sonuç olarak kuşunuzun eş seçmesi çok kısa yada çok uzunda olabilir. bence kuşunuz salmada uzun bir süre durup eşini seçebilir. bir kaç gün kısa bir süre.
ayrıca kuşunuz illakı kızışmış bir dişi seçmeyebirlir. kızışmamış bir dişiyide eş seçebilir.sabırla takip edin bence. kolay gelsin

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Yeni kuşun burun deliklerinin etrafı beyaz görünüyor resimde yani kuş dişi, biraz sabır edin, üretimhaneden yumurtalı alınan çiftler bile eve geldikten sonra 6-7 ay, hatta 1 yıl sonra tekrar çiftleşip yumurta yapabiliyor, size önerim kafesi yaz kış yerini değiştirmeyeceğiz bir yere koymanız, 3 günde bir mama verip gerisini zamana bırakmanız, forumdan kuşlara bakım konusunda çok fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

freely10

Yeni Üyemiz
Adı
YUNUS
Soyadı
ERDURAK
Kuş dişi beklemek lazım. Hazır değil galiba. Beklemek lazım

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
:) Sahibini Aradım. 15 Gün Bekle Anlaşmazlar'sa Bana Gel ben sana güzel kızgın dişi ayarlıyacağım Dedi.
-Şuan'ki Kuşumla anlaştığını Nasıl anlarım ? Anlaşmaz'sa 15 Gün Sonra Geri götürücem. Telefon'da dediği gibi getir bana 1-2 gün kalsın güzel bi dişi ayarlıyacam dedi. Dediği Doğrumu Arkadaslar ?  scared

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
arkadaşlarında dediği gibi kuş dişi ve sahibide doğru söylemiş sen 15 gün bak dişi ile erkek birbirleri ile kavga etmiyorsa birbirlerine yem yedirip birbirlerini kaşıyorsa anlaşmışlar demektir, ama anlaşmaları demek hemen çiftleşecekleri anlamına gelmez sen kafesi yüksek bir yere as ve anlaştıklarını gördüğün zaman kafeslerine yuvalık tak ayrıca rahatsız etme gerisini onlara bırak, bu iş sabır işidir ve kuşlara bağlıdır kimi kuş aldığın gün erkekle anlaşıp çiftleşir kimi kuşta nazlıdır ancak 6-7 ay sonra çiftleşir.

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
scared Bi kaç kere gördüm erkek dişinin başını kaşıyordu ama dişi hiç birşey yabmıyor alırken sahibi dedi. önceden yumurta yabtı. Aldı elin'e poposunu gösterdi çatal var dedi yani yumurta yabtı önceden dedi. asıl kafama takılan Sorun. Şu benim erkek kendisi seçmediki eşini... saldığım'da bu eve gelen kuşun yanına gitti öpmeye felan çalıştı. ama dişi izin vermiyordu... sahibi'de gelip onu verdi. anlaşan kuşlar kafeste birbirlerini öpüşüp,yem kusmazmı ? Böyle olmadı işte bir çift anlaşmış,olsa tabi beklerim. kafama takılan Şu orada 9-10 tane muhabbet vardı belki daha sonra başka dişiyi deniyecekti ? dişi karşılık vermiyordu orada. gagasıyla vuruyordu. neyse 15 gün sonra götürücem. birde benim kuşum resmine bakabilirmisiniz kızgınlık dönemin'demi herkes öyle diyor. ilk defa çifleştiricem'de buyrun
Resim Link 1: http://www.yukleresim.com/image/VXB
Resim Link 2: http://www.yukleresim.com/image/VXF

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
senin kuş ne zamandır tek yaşıyor ve ele alışık bir erkekmi? ayrıca kızgın olup olmadığını tavır ve hareketlerinden anlarsın devamlı kafa sallayıp tellere yada dişiye kur yapmaya çalışıyorsa kızışmıştır, şunuda belirtiyim kuşları sen çiftleştiremezsin bu kuşlar zamanı geldiği zaman çiftleşir bir tavuk ve horoz gibi değildir, sen bu kadar acele ediyorsan bence hiç uğraşma, çünkü bu kuşları eve alıp getirdiğinde dahi kuşuna göre değişir ama en az 2 ay bir alışma süresi vardır, kafesin yerini değiştirince dahi yeni yerine alışması için bile en az 2 ay geçmesi lazım. eğer senin kuş uzun zamandır evde tek yaşıyor ve insana alışık bir kuş sa eşleşme durumu %50 dir.

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
;) Hayır 2-3 Aylıkken almıştım kuşcudan ele alıştırmayı denedim cok ama hiç alışmadı. dışarı cıkarsam hep kacıyor perdelere konuyor. yani ele alıştıramadım malesef. tek yaşadı... dediğiniz gibi öbür kuş yokken yani tek yaşıyorken kafasını tüneğe,tellere sürtüyordu kafasını aşağa ukarı sallıyordu. böyle tepkileri vardı...  ahaaa

xburak61

Yeni Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Kara
;) Hayır 2-3 Aylıkken Almıştım kuşcudan ele alıştırmayı denedim. cok ama hiç alışmadı. dışarı cıkarsam hep kacıyor perdelere konuyor. yani ele alıştıramadım malesef tek yaşadı... dediğiniz gibiöbür kuş yokken yani tek yaşıyorken kafasını tüneğe,tellere sürtüyordu kafasını aşağa ukarı sallıyordu böyle tepkileri vardı.... :-X