ÇİFT FAKTÖR SARI RENK KOMBİNASYONU

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Merhaba..

daha önce fotograflarını eklediğim sarı çift faktör olan dişime hangi renk erkek alırsam yavrularda renk kombinasyonu olarak güzel renkler elde edebilirim. çift faktörler yanlış bilmiyorsam lutinolar gibi düz yavru çıkarmıyorlarmış.

üretici arkadaşlar yardımcı olursa sevineceğim.

birde dişim iri ırk çek denizlide iri ırk çek bulmak zor yerli ile eş tutarsa yavru kaliteleri düşük mü olur

teşekkürler

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş çift faktör genelde spangle yeşil yavru verir  bazen de mavi sen ona göre parçalı eş al yada resesif diğer mutasyonlardan

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
teşekkürler yanıtınız için. yeşil supangle vereceğine kendi renginden olsaydı daha iyiydi :) farklı bir renk yada rainbow almayı düşünüyorum. onda da rainbowun tamamen özelliğini kaybedeceğinden çekiniyorum. sonuçta rainbowlar çok ucuz kuşlar değil.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
benim çift faktörün lutinodan tek farkı kırmızı gözlü olmaması. kanat ve kuyruk araları bile tamamen sarı. ton değişikliği yok. lutino istemememin sebebi albinolar gibi deri hastalıklarına çok yatkın olmaları. daha önce bir albinom vardı 2 defa sırtındaki urla uğraştı.

birde çift faktör olduğundan lutino bile alsam eşini farklı kombinasyonda yavru verebilirmiş lutino olmayabilirmiş. ne kadar doğru bilmiyorum.