Çift kuşları nasıl bi yere koymalıyım üretmek için ?

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Arkadaşlar elimde 1 buçuk aydan beri muhabbet çit var yuvalı taktım 1 ay boyunca hiç ilgi göstermediler diye çıkardım ama kuşlarım salonda insan içinde kendi odama mı koyayım acaba bide odada cam açık oluyo havalansın diye bir süre sonra kapatırıyorum bi sıkıntı olurmu ceran olmuyo ..

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Benim kuslarımda da üç aydır yuvalık var ama kuslar sanki yokmuş gibi davranıyolar. Kafesin yerini degistirdim daha yüksek bi yere koydum yine ilgisizler. Belki hala alismak için zamanları vardır.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
formda takip ettiğim kadarıyla üsdatlar sessiz bi ortam ve gece loş ışıkta kalmalarınıda söylüyorlar.

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
yeni aldığınız çift hemen yuvaya ilgi gösterecek diye beklemeyin.yuvayı sökün bir süre birbirlerine alıştıktan sonra takın.sakin bir ortamda olmaları birbirlerine alışması için daha uygun olabilir.birde dişi kuş erkek kuştan büyükse eş tutmaları zor olur.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
camı açıyorsanız odaya almayın hemen hasta oluyorlar çünkü. insan boyu yüksekliğinde bir yere asın ben duvara çivi çaktım kafesi oraya astım. Benimkiler ben kafese yaklaşınca yuvaya kaçıp saklanıyorlar onun dışında girmiyorlar. Bizimkilerde oturduğumuz odada duruyorlar diğer odalar soğuk oluyor çünkü.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ünal TAN' Alıntı:
yeni aldığınız çift hemen yuvaya ilgi gösterecek diye beklemeyin.yuvayı sökün bir süre birbirlerine alıştıktan sonra takın.sakin bir ortamda olmaları birbirlerine alışması için daha uygun olabilir.birde dişi kuş erkek kuştan büyükse eş tutmaları zor olur.
ünal bey haklı sizin kuşlar daha çok yeniymiş. Benim 4ay oldu daha tık yok kur yapıyorlar iyi anlaşıyorlar o kadar.

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Mehtap benim de dört ay oldu tık yok ama umutluyum bahara dogru olucak. Dişi kuşum istemiyo erkek istiyo  :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bizimkilerde aynı erkek deliriyor dişide tık yok kendini kaşıtıyor öpüyor filan ama o kadar.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ceyran olmuyorsa sorun olmaz aydıntlama yeterlımi yerden 150cm yuksek bır yere asın sakin bır köse olabilir sık gelıp geçtıgınız yere koymayın.

nidanil

Üyemiz
Adı
Anıl
Soyadı
Pet
Faruk ŞANLI' Alıntı:
ceyran olmuyorsa sorun olmaz aydıntlama yeterlımi yerden 150cm yuksek bır yere asın sakin bır köse olabilir sık gelıp geçtıgınız yere koymayın.
merhaba benım kuslarım tarıf ettıgın gıbı gelıp gectıgım yerde tam kapı agzında vıtrının ustunde odama alıcam odam karanlık bunun ıcın napabılırım ?

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
En sessiz alanda bulunması daha iyi olur . Kapı arkasına ve onları korkutabilecek ani hareketler olan bölgelere koymayın. İnsan boyu yüksekliğinde 1.80 civarı bir yerde olmaları gerek. Gece için de 5 watt'lık gece lambalarından alabilirsiniz (kırmızı veya turuncu). Kuşlarınız eğer herhangi bir nedenden dolayı rahat değillerse yuvalıkla ilgilenmemeleri normal. Zaten en az ilk 2 hafta yokmuş gibi davranabilirler hatta yuvalıktan korkabilirler. Zamanla giriş deliğini kemirmeye başlarlar daha sonra da içeri girerler merak etmeyin :)