Çift Muhabbet

Serkan Güneş

Yeni Üyemiz
Muhabbet kuşuna eş almayı düşünüyorum.Okuduklarıma göre çok ses yapıyor diyen var kişiden kişiye değişir diyen var.Merak ettiğim şey çift oldukları zaman sürekli ötüyolar mı yoksa tekken oldugu gibi arada mı ötüyor yani çok rahatsız edici ses mi çıkartıyorlar kişiden kişiye değişir tabi de genel olarak günün 24 saati ötüyorlar mı  :)

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
devamlı ötmezler sabah güneşi ile birkaç saatlik bir ötüm başlar sonra gün içerisinde  coştukları ve durgunlaştıkları zamanlarda olmaktadır. Gün ışığı ile birlikte tüneklerinde dinlenmeye çekilirler. Ancak iki kuş her zaman bir kuştan daha seslidir. Bence rahatlıkla çiftinizi besleyebilirsiniz.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
24 saat ötmezler tabikide gün içinde uyukladıkları da olur öttükleri de sustukları da kuşa göre de değişir tabi bakılamayacak kadar gürültücü değildirler.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Her zaman ötmezler. Bizim erkek çok eş değiştirdi. Bir tanesi vardı ki atsan atılmaz satsan satılmaz. Allahtan petshop aldı da kurtulduk. Bu kadar çığlık atmasının sebebi geçinememesiymiş. Kuş petshopa girdi sustu. Neyse diğer eşleri çok sakin sessizdi, enson eşi ise erkekten daha güzel ötüyor. Erkeğimiz konuşkan , dişinin çeneli zamanına denk geldiğinde o susuyor dişi konuşuyor. Eş seçerken ayrı ve sessiz bir ortamda dişiyi sal kafese. Dişi hemen belli etmeyebilir sabretmek lazım bana göre. Biz de çiftleştirme çabasındayız kuşlarımızı. Bahar gelince daha bi hareketlendiler bekliyoruz. Kolay gelsin sizlere...

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Kardeşim çift olsun olmasın muhabbet kuşları belli saatlerde öterler. Zaten arkadaşlarda söylemiş. Çift alsanda almasanda bu değişmez.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Müslüm GÖYCE' Alıntı:
Kardeşim çift olsun olmasın muhabbet kuşları belli saatlerde öterler. Zaten arkadaşlarda söylemiş. Çift alsanda almasanda bu değişmez.
+1

mafik

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
MEHMET
Soyadı
DEMİR
bende bir çift yerli var birçift daha almayı düşünüyorum bende sizin gibi çok sesçıkarırmı diye çekincelerim var kmşular rahatsız edermi bilemiyorum kararsızım ama bir çifttin fazla sesi çıkmıyor diyebilirim.

Serkan Güneş

Yeni Üyemiz
Cevapları için çok teşekkürler bi kaç sorum daha olacak benim kuş dişi olması lazım 6 aylık felan ceresi beyaz hafif kahverengi gibi arasında bir renk fakat konuşuyor  yani 2 kelimeyi çok net söylemiyor ama çoştugu zaman net cıkardıgı da oluyor eş aldıgım zaman unutur mu? Eş seçtirdiğim zaman kaç aylık olması gerekiyor ben 4 aylık civarı düşünüyorum evcilleştirebileyim diye uygun mudur ? İlk baslarda evcilleşene kadar ayrı kafeslerde baksam arada bir dısarda bulustursam olur mu ?

Serkan Güneş

Yeni Üyemiz
Bi kaç konuyu okuyordum dişi sandıgı kuş erkek çıkmış cere renginden her zaman belli olmuyormuş felan dendi.Benim kuş da erkek gibi belirtiler gösteriyor ama ceresi beyaz hafif kahve gibi boyle bir şey olma ihtimali var mi ? bir kaç kelime de söylüyor dişi kuşlar konuşması zor felan diyorlardı ben ugrasmadım bi iki kere söyledim ögrendi yatkın bu işe. Bir de poposunu oraya buraya sürtüyor. Boyle bir şey olabilir mi ?