Çifthanede üretim hakkında 2 soru (fotoğraf eklendi)

tansel canbaz

Üyemiz
benim düşüncem 2 erkek 2 dişi atıp eşlerini sectiklerinde ortadan 2 ye ayırman braz dar ama cokta rahatsız olacağını düşnmyorum kuşların..

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
bende de buna benzer bir kafes var ancak tek sorun ikiye ayırıken birbirlerini görmemeleri gerekiyor yoksa kendileriyle değilde birbirleriyle dalaşıyorlar. çiftleşmeye konsantre kuramıyorlar.

tansel canbaz

Üyemiz
Eyüp AKBIYIK' Alıntı:
jumbo kuslar geniş alan da daha rahat eder ama sıra kuslarında yer cokta geniş olmasına gerek yok ama su var sen bölmeyi acma 2 erkek 2 dişi yerine her bölmeye birer erkek koyarsan ve yerin varsa dişileri ayrı bir kafste tutarsan daha iyi bir sonuc alırsın
teşekkür ederim eyüp abi. bende bu sekilde birkere denedim eşler birbirini seçince ayırmıştım ortadan sonuç aldğım için bu yolu önerdim.tabi sizin dedğiniz gibide olabilir. selamlar..

muhammetcelik

Takipçi Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
ÇELİK
Bende çifthane kullanıyorum ve ortadaki bölmeyi kaldırıpta kullandım hep. Ortadaki bölmeyi kaldırdıktan sonra 3 adet tünek takılıydı hep. Şuan bile aynı durumda. Ve çok kısa sürede yavru çiftlerimden sonuç aldım  :) Sizede önerim orta bölmeyi kaldırıpta kullanın.

Buyrun buda sonuç :) Henüz her ikiside 6 aylık..  http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14140.0.html

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
ortadaki bölme tam muntazam değil,bazen aşağıya inip alttan karşıya geçmeye çalışıyorlar yada birbirilerini merak edip izliyorlar vb üreitm için olumsuz olur diye düşünüyorum. Bu yüzden ortadaki bölmeyi çıkarıp salmaya çevirsemmi bilemedim... Salmaya çevirince yuvalıkları kaldırmak gerekir ilk etapta değil mi?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Cevaplar için teşekkür ederim,peki salmaya çevirince yuvalıkları çıkarmam doğru olur değilmi?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ortadaki bölmeyi taktığında kuşlar için çok küçük yer kalmış olur. bölmeyi takmazsan kuşlar arasındada kavga kaçınılmaz olur. En iyi yöntem her iki çiftin içinde resimdeki kafesten 2 tane alman olacaktır

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
2 tane  için evim müsait değil malesef,birde fotoğraflara bakarak kafes düzenimin uygun olup olmadığı hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum(ortadaki levhayı çıkardım az önce)

silo yemlikler yokken

silo yemlikler varken

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Bir çiftimi elden çıkardım şimdi,sadece bir çift bakıyorum,kuşlar gerçekten rahatladılar,geniş geniş bi mutlu oldular sanki...

Bilmeden,araştırmadan acele karar vererek bu kafesi ve kuşlarımı almıştım... Hem ben hem de kuşlarım üzüldü araştırmadan  hareket etmemek gerekli... Bu hobiye yeni başlayanlara sıkı bir araştırmadan sonra kafes, kuş ve malzeme almalarını öneriyorum... Ne siz üzülün ne de kuşlarınız üzülsün...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Hayirli olsun gerci tek cifte inmissiniz ama o cifthaneyi ortadan bolerek kullanabilirdiniz uretim icin kucuk degildi hatta daha iyiydi cunku disiye cok fazla kacacak alan birakmiyor :) ama ben her zaman buyuk rahat kafes tercih ediyorum hobiciyim uretip satmadigim icin kuslarim rahat etsin mantigindayim :)

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Tek çifte indim ama kuşlar öyle rahatladıki ordan oraya zıplıyıp duruyorlar,mutlular... bu çiftim iyi de anlaşıyor 1 2 aya yumurtlarlar diye tahmin ediyorum... Hayırlısı bakalım :)

Ömer SELÇUK

Üyemiz
ayni cifthaneden bende var suan, ve ortadan 2 ye boldm 2 ciftim var hic bir sorun almadan yavru aliyrm, ama madem ki ayirdiniz tekrar birlestirmenin bir mantigi yok artik.