Çiftim Hakkında Görüşleriniz

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
Arkadaşlar çiftim önceden 6 yumurta yapmıştı 2si kırılmıştı 2si boş çıktı 2 yavru çıkmıştı daha sonra 2 yavru öldü büyüğü 10 günlüktü yavrular öleli 2 haftaya yakın oluyor bende yuvalıklarını sökmüştüm ama bugün çiftleştiklerini görünce yuvalıklarını tekrar taktım sizce sorun nedir?
Kafes düzeni nasıl?
Ölen kuşlar daha ilk deneyimleriydi aynı sorunu tekrar yaşarlar mı?

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
merhabalar
bende yıllar önce sizin gibi böyle başlamıştım.bir çift kuş kafes derken üç oldu beş oldu
en sonunda hanım evden kovdu :D kuşları tabiki
kafes ufak yuvalık ufak hayvanlara daracık bir mekan nasıl bir randıman beklersin.
dersenki amatör bakıcam böyle idare et. veya en azından biraz daha büyük yuvalık
tak derim ben nacizane fikrim olarak.hevesini kırmak istemem.ayrıca kafes içindeki o oyuncakları sök al.
şimdiden hayırlı olsun.bol üretimler.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
bunun biçok nedeni var ibrahim bey mesela beslenme programınızı felan neler verdiklerinizi yazın ustalarımız yardımcı olacaktır size yanlız o aynayı kesinlikle kafesten çıkarmanız lazım

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
genelde patshoptan aldığım yemi veriyorum tabi yanında salatalık birde elma kabuğu ama haftada sadece 3 defa başka neler verebilirim bide aynayı nie çıkrmam gerekio?

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Sezgin Anıl' Alıntı:
bunun biçok nedeni var ibrahim bey mesela beslenme programınızı felan neler verdiklerinizi yazın ustalarımız yardımcı olacaktır size yanlız o aynayı kesinlikle kafesten çıkarmanız lazım
+1

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
*Kafes düzeniniz üretime hiç uygun değil.
Naçizane fikrim böyle bir kafes düzeni ancak kafes kapağı hiç kapanmayan evde yalnız beslenen bir kuşun oyun oynaması için kurulmuş bir düzen. Bir yaşam alanı değil üretim alanı hiç değil.
Aynayı çıkarın zira kuşlar aynadaki yansımalarını kendilerine çok yakın görüp kendi yansımalarıyla eş olabilir hatta bu hayali eşe yem kusabilirler. Gereksiz yere sürekli kusan bir kuşunda hastalanması kaçınılmaz olur. Tünekleri birbirinden uzak tutun. Ufak kafeslerde kuşun hareket alanını ekonomik kullanın ki kuşlarınızda yağlanma olmasın.

**Çiftleşmeleri yeniden kuluçka yapacaklarının belirtisi, yuvalık takmakla iyi yapmışsınız. Yuvalığınızı büyütün ki anaç kuş yuvada rahat hareket edebilsin ve yavrularına daha rahat bakabilsin.

*** İlk kuluçkalarında kırılan yumurtalar dişi kuşunuzun strese girmesinden, yuvalık zemininde yumurtaların yuvarlanmış olabileceğinden kaynaklanabilir yada dişi kuşunuzun kalsiyum eksikliğinden dolayı kırmış olmasıda muhtemel.
Boş çıkan diğer 2 yumurta ise ortam sıcaklığının değişkenliğinden olabilir.
Ölen 2 yavrunuz için aklıma gelen ise kuşlarınızın beslenmelerinin yavru bakmak için yeterli olmaması.

Bunlar benim naçizane görüşlerimdi. Diğer cevaplarla harmanlayıp işinize yarayacak bilgiler edinirsiniz umarım.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ilk iş olarak o aynayı çıkarın aynananın muhabbet kuşlarına zarardan başka faydsı olmaz kuşlarınızın yavruları çıktığı zaman her gün kuşlarınıza mama verin sadece yemle yavruların büyümesi çok zor yavrularınız bu yüzden ölmüş olabilir

E

elaziz2316

Guest
    Ben yerinizde olsam kesinlikle aynayı ve diğer tünekleri çıkartırım. Siyah renkli tüneği taktığınız yere 10-12mm kalınlığında olan bir ağaç tünek takardım. Bu haliyle devam etmek, kuşlara yapabileceğiniz en büüyük eziyettir.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
aykutsüzer' Alıntı:
merhabalar
bende yıllar önce sizin gibi böyle başlamıştım.bir çift kuş kafes derken üç oldu beş oldu
kafes ufak yuvalık ufak hayvanlara daracık bir mekan nasıl bir randıman beklersin.
dersenki amatör bakıcam böyle idare et. veya en azından biraz daha büyük yuvalık
tak derim ben nacizane fikrim olarak.hevesini kırmak istemem.ayrıca kafes içindeki o oyuncakları sök al.
Aykut abinin sözlerine ek olarak kuşlar genelde ilk bir kaç kuluçkalarında acemi oluyorlar.Bence kuşlar 3. kuluçkasından itibaren değerlendirilmeli.Aynı problemler devam ediyorsa kuşlar değiştirilmeli.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
aykutsüzer' Alıntı:
merhabalar
Aykut beye katılıyorum

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
satılık bir çift damızlk muhabbet kuşu sadece bir kere yavruladılar 1.5 yaşındalar yer zeytinburnu/ist
05348837597

[/quote]

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
satılık bir çift damızlk muhabbet kuşu sadece bir kere yavruladılar 1.5 yaşındalar yer zeytinburnu/ist
05348837597

[/quote]

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
çift kuşlara ayna takılmaz ve kullandıgınız plastik tünek yerine agaçtan kendiniz yaparsanız daha saglıklı olur

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bence en müyük nedeni kuşlarına sunmuş olduğun imkanlar.kafesin ufak yuvalık ufak.ama bir çok nedeni olabilir kendi bakım şartlarını gözden geçirip hatayı bulmalısın.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
kardeş arkadaşlar hepsine değinmiş üretimdeki kuşla fazla ilgilenerek rahatsız etmeyeceksin yavrulu kuşa kolay kusması için mama vereceksin slm elindeki kuşlar tüm çeşitlere yavruda ve ebeveynilikte basar kıymet bil slm