çiftimin kuluçka sayısına göre nasıl dinlendirebilirim?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar burda sayenizde birçok şey danıştım ve öğrendim,inş çiftlerinizin  bereketi her daim olsun,benim çiftim geçen sene kasımdan ocak ayına kadar 3 kuluçkayi bir kaç yumuta firesi ile büyüttüler bundan sonra ara vermelimiyim eğer ara vereceksem ne kadar süre olabilir?dinlendirmede özel besleme bakım için birşeyler uygulamalımıyım?şuan  yavruluk takılı dişi yavruya ilgi gösteriyor ama son bi kuluçkaya şüpheli bakıyorum. ::)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
3. kuluçkadan sonra dinlendirmeniz gereklidir eğer salmanız varsa daha iyi orada 2 3 ay kadar zaman yeterli olacaktır

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
3 kuluçka dan sonra dinlendirme çok iyi kuş daha az hırpalanır ama ben 4 kuluçka sonra dinlendiriyorum

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
ben üretici olarak takımlarımı ağustos ayında eşe atıp eylül 15 ten sonra yavruluklarını takıyorum ve 4 ağız yavru aldığımda mayıs ayı gelmiş oluyor ve tekrar ağustos ayına kadar büyük salmalıklarda dinlendiriyorum. bazı takımlarda 3 ağızda ayırdığım da oluyor. yani dişi ve erkeğin yıpranma, yavru bakma performansları vs. dinlenmeye almamda etken.
evde bakıyorsanız az sayıda takımınız varsa kuvvetli besliyorsanız 4 ağız normal.
karar sizin şimdiden kolay gelsin.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yaşadıkları ortam şartlarının üretime uygunluğu ve kayıpların fazla olabileceği dönemleri baz alabilirsiniz. Soğuk ve ısı değişimin fazla olabileceği zamanlarda üretime ara verdirebilirsiniz yahut yüksek sıcaklığın olduğu yaz aylarında.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yakında havalar ısınmaya başlayacaktır. Yuvalığın sıcaklığı dişi açısından sıkıntı yaratacağı için verimli bir kuluçka dönemi olmaz. Kuşları salmaya alıp yaz dönemi geçene kadar dinlenmeye almanız daha iyi olacaktır

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba bildiğim kadarı ile 1 Ağustos-1 Aralık tarihleri arası tüy zamanıdır ve bu zaman zarfında yavru alınmaz erkek dişi ayrılır ve stressiz bir tüy dökümü geçirmesi sağlanır saygılar..