çiftler arasında normalmi acaba

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
sabah kafesimdeki çifti izlerken dikkatimi çok acayip bişey çekti.genelde dişi kuş ekeğin üzerine cıkıyor yani erkeği 1 kere dişinin üzerine çıkarken dişiyide 4 kere erkeğin üzerine çıkarken gördüm kuşlarda bu normal bir davranışmı acaba?ustalar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
acaba ikisininde dişi olmadığına eminmisiniz.hemen aklıma geldi epey bir zaman evvel bir arkadaşımda görmüştüm.bir abimize danıştık kuşların ikisininde dişi olduğu ortaya çıkmıştı

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
parçalı  muhabbet kuşlarında cere rengi erkeklerde açık renk olur bu yüzden erkek mi dişimi oldukları bazen zor ayırd edile bilir belki  iki kuşunuzda erkek olabilir

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
naçizane fikrim kuşlarınızın bir problemi yok, biri erkek diğeri dişi. kuşların çiftleşmeleri diğer memeli canlılara göre biraz daha farklıdır bilirsiniz. bu sebeple bahsettiğiniz olayda herhangi bir problem yok. muhabbet kuşlarında bu olaya daha önce şahit olmadım. ama güvercinlerde bu olayı çok gördüm ve hiçbir problem teşkil etmediğini biliyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı çiftlerde bu gibi durumlar olabiliyor. Dişinin erkeğin üzerine çıkması çiftleşeceği anlamna gelmez.

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
dişinin erkek kuşun üzerine çıkması birşey ifade etmiyor bencede ama erkeğin öylece durması ilginç geldi bana.

ikbal

Üyemiz
Adı
ikbal
Soyadı
kahraman
mer bu olaya ben şahit oldum üç çiftimde aynısını uyguluyor ve erkek dişinin yaptığı gibi eyiliyor dişinin üste çıkmasına izin veriyor  ve bu çifler benim en iyi verim aldığım kuşlar  ne hikmetse 

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
bu gayet normal birdurum dşiniz yeterinden fazla kızgın bu yüzden bu şekilde
davranıyor