Çiftler Hakkında Soru ( Resimli)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
S.a Herkeze hayırlı günler. 2 Çift kuşum ile ilgili sorunlarımı bugun sizlere aktarıcagım.
Cevaplayan Herkeze Teşekkürler.
Bu çiftim yaklaşık bir buçuk aydır bende. ve çift normalde yuvalıga girmez iken ben yanlarına gittim zaman yuvalıga giriyor. Bol miktarda mürekkep balıgı kemigi yiyor. Mamalarını haftada 2 kez düzenli olarak veriyorum. Nigerlerini eksik etmiyorum. Kuşlar birbirlerine kur yapıyorlar Birbirlerine kusuyorlar. Yaklaşık 11 aylık kuşlar ikiside. Ama hala tık yok. Sorun nedir.
Dişi
http://e1209.hizliresim.com/11/1/cj7zq.jpg
Erkek ile dişi
http://e1209.hizliresim.com/11/1/cj824.jpg

Bir öteki çiftim ise birbirlerine kusuyor kur yapıyor. Aynı yukardaki çiftime uyguladıgım herşeyi onlarada uyguluyorum. Dişi murekkep balıgı kemigini bol miktarda tüketiyor. Normalde kendi başına dişi yuvalıga ilgi duyuyor. Yuvalıga giriyor yuvalıgın tabanını kazıyor felan ama hala tık yok.. Erkek dişiye ayagını atıyor dişi istemiyor hazır olmaya bilir mi. Ama bende bir çift var care rengi beyaz olmasına ragmen yumurtladı şuan yumurtada. Bir açıklama getiremedim. Bu kuşlarda yaklaşık 6 aylık felan kardeşlerinden yavru alındı.
Buda Resimleri.
http://a1209.hizliresim.com/11/1/cj864.jpg

Cevap veren herkeze tekrardan Teşekkür ederim. Saygılar Muhabbet kuşu Üreticileri Ailesine olsun.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
1. çift kızgınlığa girmemiş ama kısa sürede girerler. Siz vitamin ve mama takviyesine devam edin.

2. çift yaş olarak genç üremeye hazır olmayabilirler yaşları kaç bu 2. çiftin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yakup ÜNAL' Alıntı:
1. çift kızgınlığa girmemiş ama kısa sürede girerler. Siz vitamin ve mama takviyesine devam edin.

2. çift yaş olarak genç üremeye hazır olmayabilirler yaşları kaç bu 2. çiftin.
Belirtmiştim zaten. 6 AYLIK suanda o çift. Ama dişinin yuvalıga ilgisi var.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
yanlış bilgi vermek istemem ama internetten araştırıp okuduğum kadarıyla çiftleşmesi için burnunun üzerindeki et kahverengi olmalı. senin dişi kuşun yuvayı merak etmiş olabilir.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Belirtmiştim zaten. 6 AYLIK suanda o çift. Ama dişinin yuvalıga ilgisi var.
Erkek hazır olabilir ama dişi 9 aylıkken tem bir üreme gösteriyor daha ayları var. Diğer çift ise kızgınlığa girmemiş ama yuva ile ilgi başlamışsa bol takviye ile üretim yapılabilir.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yakup ÜNAL' Alıntı:
Erkek hazır olabilir ama dişi 9 aylıkken tem bir üreme gösteriyor daha ayları var. Diğer çift ise kızgınlığa girmemiş ama yuva ile ilgi başlamışsa bol takviye ile üretim yapılabilir.
ne gibi bol takviye ?

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Mamasını günlük verin suyuna haftalık vitamin takviyesi ekleyin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Beyaz Çiftimi daha demin çiftleşirlerken gördüm. :) Şimdi dişi yuvalıga girip çıkıyor :) Ala ala :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
uğur kardeşim
senin anlattıklarına göre kuşların zaten çift olmuş
sürekli söylüyorum bu kuşlar illa biz onlara baktığımızda bizleri tatmin etmek içinmi çiftleşecekler??
kuşların çoktan çitfleşmiş senin
eğer çok iztiyorsan çiftleştiklerini görmek sabah 5.30-6 itibarı ile kalk ve kuşları izlemeye başla...

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
Mert AYDIN' Alıntı:
uğur kardeşim
sürekli söylüyorum bu kuşlar illa biz onlara baktığımızda bizleri tatmin etmek içinmi çiftleşecekler??
eğer çok iztiyorsan çiftleştiklerini görmek sabah 5.30-6 itibarı ile kalk ve kuşları izlemeye başla...

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Mert AYDIN' Alıntı:
uğur kardeşim
mert bey kuşların daha önce çiftleştikleri görmemiş olabilirim. Ama dişilerin yuvaya ilgisizligiydi benim problemim 1 çiftimde daha dewam ediyor hala. Bakalım hayırlısı. Selamlar.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
2 çift de olmuş, sen kafana takma kafeslerin yerini oynatma mamaya devam. yakında yumurtlarlar. birinci çift dişi yuvada işte erkek de başında bekliyor, yaşça da uygunlar. 2.çifti de eşleşşirken gördüm diyosun.biraz gençler dişi sorun çıkartabilir ama ben çok kişi biliyorum 6 aylık kuştan yavru alan. sen kafana takma. rahat bırak onları. 2 ay sonra yavruların resmini koyarsın. :)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Bir sorum daha olucak. Dişi istemedigi sürece erkek dişinin üstüne çıkabilir mi ? Yani böle bişey mümkün mü. Çiftleşmek için erkek dişinin üstüne cıktı bugun ama tek seferde bıraktı bir daha cıkmadı. Yani erkek zorla çıkmış olabilir mi. Tamda çiftleşme olmuş mudur.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Bir sorum daha olucak. Dişi istemedigi sürece erkek dişinin üstüne çıkabilir mi ? Yani böle bişey mümkün mü. Çiftleşmek için erkek dişinin üstüne cıktı bugun ama tek seferde bıraktı bir daha cıkmadı. Yani erkek zorla çıkmış olabilir mi. Tamda çiftleşme olmuş mudur.(Güncel)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Uğur ŞANLI' Alıntı:
Bir sorum daha olucak. Dişi istemedigi sürece erkek dişinin üstüne çıkabilir mi ? Yani böle bişey mümkün mü. Çiftleşmek için erkek dişinin üstüne cıktı bugun ama tek seferde bıraktı bir daha cıkmadı. Yani erkek zorla çıkmış olabilir mi. Tamda çiftleşme olmuş mudur.(Güncel)
çiftler çift.
bırak kendi hallerine kuşları:)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
yaa çiftleşirken gördüm ama erkek tecrubesiz daha yavru kızması :) inş onların da yavrularını görürüm