Çiftlerde eş değişimi

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Daha önce konu olarak açtığım 8 yumurtalı çiftimin 8 yumurtası da boş çıktı. Çiftlerin bir önceki kuluçkasında da boş yumurta hikayesi bulunmakta.

Buna göre yumurtaları 6 aralıkta çöpe attım bugün ayın 10 u dişi kuşun altı yine dolu şiş ve yoğun dışkı bırakıyor. Çiftleşmek için başını geri atıp erkeğine yanaşıyor ancak erkek kuş tünek değiştiriyor. Bunlardan hariç bir çiftim daha var erkeği çok kızmış ancak dişi yuvaya girip çıksa da  erkek kuşun çiftleşme isteğine 1 yıldır yanıt vermiyor.

Ben 8 boş yumurta veren dişiyi, diğer kızgın erkek kuşun salmasına atmayı düşünüyorum. Bu konuda doğru yapmış olur muyum. yada şöyle yaparsanız iyi olur diyebileceğiniz bir öneriniz var mıdır.?

Teşekkürler...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
öncelikle yumurtası olan çiftin erkeğini değiştirmeniz gerekiyor bu belli. ilk kuluçka acemilikten olur ama ikinci kuluçkada boşsa erkekte sorun var demektir. eşi değiştirin ve gözlemleyin derim. anlaşabilirlerse ne güzel hazır ikisi de kızışmış

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
öncelikle yumurtası olan çiftin erkeğini değiştirmeniz gerekiyor bu belli. ilk kuluçka acemilikten olur ama ikinci kuluçkada boşsa erkekte sorun var demektir. eşi değiştirin ve gözlemleyin derim. anlaşabilirlerse ne güzel hazır ikisi de kızışmış
+ Deneme yanılma yapmış olacaksınız fakat her 2 kuşta kızgın olduğu için dolu yumurtalar gelecektir inşallah. Kalsiyum takviyesi yapmayı ihmal etmeyin

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Teşekkürler.
Dişi kuş alıştı gibi dün akşam  kızışmış erkek kuşun salmasına koydum bugün yuvaya girmeye başladı.
Ancak erkek kuşta yuvaya dalıyor dişin kuşun peşine o zaman dişi kuş erkeği yuvadan çıkartıyor.
Böyle bir şey deneyen oldu mu  kuşun altı dolu yumurtlayacak yine büyük ihtimal.
Tam bu dönemle eşi sorunlu diye başka erkeğin yanına attık dişiyi eş değiştirdik.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Diğer erkekten boş yumurtlayacagina bi şansınızı deneyin ama benim tavsiyem ayırdığınız kuşlar eski çiftlerini görmemeleri

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Tamam bu öneri iyi oldu. Sorunlu  olduğunu düşünerek ayırdığım erkeği başka bir odaya alacağım. Teşekkürler. Selamlar.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
erkeği değiştir kızgın  bi erkek at çok çabuk anlaşacaklardır