ÇİFTLERİM YAVRULARINI ÖLDÜRÜYOR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

aslan0585

Yeni Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
GÜLER
ARKADASLAR ÇİFTLERİMDEN BİR TANESİ İLK KULUÇKASINDA 3 YAVRUSU CIKTI.1. YAVRU YAKLASIK 30 GÜNLÜKKEN YUVALIK DIŞINDA KAFASINDAN YARALANARAK ÖLDÜĞÜNÜ ĞÖRDÜM ÖLDÜRME YUVALIK DIŞINDA OLMUŞ.AYNI GUN 2. YAVRUYU DA COK AZ YARALI BULDUM VE KAFEZTEN AYIRDIM.3. YAVRUDA 20 GUNLUKTU ONDA BIR SEY YOKTU.ANNE BABASI BIR KAC GUN BAKTI VE ONUDA YARALAMAYA BASLADI VE KAFESTEN ALDIM KENDIM BAKAMADIM ELIMDE ÖLDÜ.BU ARADA 1. YAVRUNUN ÖLDÜĞÜ GÜNLERDE ÇİFLER TEKRAR YUMURTLAMIŞTI VE 2 YUMURTA VARDI.ŞU AN AYNI KULUÇKAYA YATIYORLAR VE YAVRULAR 10 GÜNLUK.ÇİTLERLE AYNI SORUNU YASAMAKTAN KORKUYORUM.YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- yuvalıktan atlayan yavru, kafesin içinde dolaşmaya başlayınca yabancı yada düşman gibi algılanabiliyor anne baba kuş tarafından. Bazen de yavruyu kıskanan eşlerden biri katile dönüşüyor. Eşlerden biri strese girmiş de olabilir, ama bu düşük bir varsayım yavru sayısı çok fazla olmadığı için.

--- İnşallah sağlıklı büyür müstakbel yavrular

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Kuşlar tekrar yumurtladığında yuvayı boşaltmaları için anne baba yavruları zorlamaya başlaabiliyorlar. Tabii ki bu her kuşda bu şekilde olmuyor ama çoğunlukla meydana gelen bir olay. O yüzden kuşlarınız yuvada yavru varken tekrar yumurtladıklarında dikkatli olun ve kuşlarnızı ayırıp kendiniz beslemeye çalışın.

Yavru kuşlarınızın kanat altındaki tüylerine bakın, ince tüyler azalmış yada bitmiş kendi tüyleri çıkmışsa yuvadan alın anne de rahatlasın ve diğer yavruları da daha rahat besleyebilsin.

Yavrularınızı ayrırken en az 2 tanesini anda ayırırsanız içlerinde büyük olanlar varsa onlar birbirlerini de beslerler.

Geçmiş olsun, oluyor böyle şeyler üretim esnasında, bir dahaki sefere daha dikkatli olursunuz.

Bol yavrular, hayırlı üretimler diliyorum :)

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
böyle bir durum bendede olmuştu sorun yuvalık çıktı yuvalık standartta olması gerekn şartlardan küçüktü dişi yuvada yavru varken tekrarr yumurtlayınca 4 yavrudan 3ünü oldürmüş birini ağır yaralamıştı ertesi gün o da ölmüştü yuvalığı çıkartıp attım normalde olması gereken yuvalık taktım ve bir daha böyle bir sorun yaşanmadı dişi yumurtladı gene yavru varken ama yavrulara bişey yapmadı sadece attı yuvadan dışarda baba besledi...

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Kafese atladıktan sonra ölümler oluyorsa anne babayı kıskanıyordur bence bende böyle bir çiftimden iki yavru kaybettim 1 gün arayala yuvadan atlayanı seriyorlardı. Babayı kafesten cıkardım yavru ölümü durdu. Vede yavru yeme düşecek seviyede ise yani poposu tüylerle kapandıysa bence alın gitsin anne baba öldürmeden.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Verdiğiniz mama kuvvetli geliyor ve dişi biran önce tekrar yumurtlamak istiyor çok kızgın olduğu için yavrulara zarar veriyor.Mama içeriğini ve miktarını çok güzel ayarlamak lazım.Yavrular 30günlük olduktan sonra mama miktarını çok çok azaltın.Diğer bir yöntemde yine yavrular 30günlük olunca dişiyi ayırın baba rahatlıkla yavrulara bakacaktır.Yavruları ayırınca dişiyi tekrar yerine koyabilirsiniz.
Bu söylediklerim tecrübeyle sabittir.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Bakımınıza dikkat etmeniz gerekiyor erkegi kızıştırıcı bişey var demekki yeniden çiftleşmişler yuvayı boşaltmak içinde yavrulara zarar vermişler Geçmiş Olsun

aslan0585

Yeni Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
GÜLER
ARKADAŞLAR İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.YORUMLARINIZLA BİRLİKTE DÜŞÜNCEM GALİBA YEMDEN OLUYOR VE ERKEN KIZIŞIYORLAR.KARIŞIK DARI VE KARIŞIK ASPUR VERİYORUM YEM İÇİNDE TABİ NIJER VB. KIZISTIRICILAR VAR.AYRICA GUNLUK SADECE HASLANMIŞ YUMURTA VERİYORUM CIFTIM YUMURTAYI COK SEVIYOR.ERKEN KIZISTIGI ICIN MUHTEMELEN KISKANAN BABA TARAFINDAN DÖVÜLÜYORLAR.SADECE HASLANMIŞ YUMURTAYI KESSEM GALIBA KIZISMA YAVAŞLAR.YAVRULARI ZAMANINDA ALIP CIFT YAVRU BUYUTMEDEN YUMURTLASA DAHI YUMURTASINI ALIP YAVRULAR BUYUYENE KADAR KULUCKAYA YATIRTMAYACAGIM.