ÇİFTLERİN YERDEĞİŞİMİ HAKKINDA ??

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
S.a kuşların yerini değiştirmek sıkıntı yaratır mı acaba?Karanlıkta falan değiştirsem diyorum.Şu an salonda duruyorlar ve dişilerden bikaçı çiftleştiği halde yuvaya girip çıkmaktan çekiniyor gibi.Ortamda TV ve benim olmamdan kaynaklanıyor olabilir mi?İki çiftte yumurtada yatıyor şuan.Fikir beyan ederseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürederim.

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
ustalar daha iyi bilir ama özellikle yumurtalı çiftlerde yer değişimi kuşu sitrese sokuyor ve yumurtaları kırıp yuvadan atmasına sebep oluyor diye biliyorum

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Sancar VAROL' Alıntı:
S.a kuşların yerini değiştirmek sıkıntı yaratır mı acaba?Karanlıkta falan değiştirsem diyorum.Şu an salonda duruyorlar ve dişilerden bikaçı çiftleştiği halde yuvaya girip çıkmaktan çekiniyor gibi.Ortamda TV ve benim olmamdan kaynaklanıyor olabilir mi?İki çiftte yumurtada yatıyor şuan.Fikir beyan ederseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürederim.
Aleyküm Selam , sakın ellemeyin.

yer değiştirme karanlıkta bile olsa bazı dişiler yattıkları yumurtaları veya yavruları atabilir.bulundukları ortamda rahatlar ki , diğer 2 çift yumurtada yatıyor,
kuşları rahatsız etmeyin yeter, zamanı gelince diğer dişilerde yatmaya başlar.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Yer değişikliği her zaman kuşlarda sıkıntı olan bir durumdur. Eğer ortamda bir sıkın tı olsa idi diğer kuşlarınız yumurtlamaz idiler. biraz zaman ihtiyacları vardır. umarım en yakın zamanda yumurtlayıp sizide rahata kavuştururlar.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Habil TANTA' Alıntı:
Yer değişikliği her zaman kuşlarda sıkıntı olan bir durumdur. Eğer ortamda bir sıkın tı olsa idi diğer kuşlarınız yumurtlamaz idiler. biraz zaman ihtiyacları vardır. umarım en yakın zamanda yumurtlayıp sizide rahata kavuştururlar.
+++

B

badem3806

Guest
+++

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
bikaç saat önce diğer odaya aldım hepsini.yumurtadaki dişiler hala yatmadı  :( ama uzun vadeli düşününce gerekliydi bu  :( şu aşamada yapılabilecek birşey var mıdır?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Kuşlar strese girdiyse yumurtaya yatmazlar bekleyin 1 gün boyunca yatmassa zaten yumurtalar boş çıkar :(

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Keşke yavrular büyüdükten sonra taşısaydınız yumurtalı çiftlerinizi. :(

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Haklısın abi ama yumurtaların içindeki yavrular ölecek birde bunu düşünmek lazım yumurtalar kaçgünlüktü ?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
ilk yumurtaların içi tamamlanmasada oluşmuştur abi dediğim gibi keşke yumurtalılar kalsaydı orda zaten rahatsız olsalardı önceden kalkarlardı yumurtadan veya yumurtlamazlardı :(

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Yumurtaya yatan dişilerim çok özel ve yuvaya bağlı dişiler furkanım Rabbim de nasip ederse zaten yatarlar eminim asıl önemli olan diğer çiftler.Yarın İnşallah güzel haber veririm.Bu gece uyku tutmaz :(

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
inşAllah yatarlar abi yarın güzel haberlerini bekliyoruz inşAllah.

aksaray23

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
ÖZÜBİR
ben yer degisikligi yaptım bir sıkıntı yaşamadım ama dısardanb getirdigim  yumurtalı bir çıft ne yumurtaya yattı nede  yuvalıga girdi  bir aydır  da bişi  yok

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
muhabbet kuşları yer değişiklğni sevmez yer değişikliği yapıldığı zaman yavruya bakmama yumurtaya yatmama gibi sorunlar görülür

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
Dişilerden biri normal yatmaya devam ediyor diğeri ara vermişti şimdi yatıyor yumurtalarda sorun olur mu ki acaba ?