Ciftlesen dişi kuş yuvaya girmiyor ?

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Oncelikle selamlar ciflerden birinin dışısi öldü yeni dişi aldim daha önce cfitlesmemis kizgindi ekledigim gunun ertesi gunu ve akabinde surekli ciftlestirler bir kac gune yumurtalaycak lakin yuvaliga girmeyi bırakın bakmıyor bile sizce ne yapmayalım ?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
oluruna bırakın, yumurtlarsa başka yumurtalı kuş varsa onun altına kaydırın yumurtayı, yoksa yumurtayı yuvaya koyun,
ayrıca yuvalığın içerisine bir şey koymayın
bu arada yuvalık temiz değilmi?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
çam talaşınıda çıkarın
yavrular çıktıktan sonra talaş koyarsınız.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Teşekkürler dediğinizi yapicam yere yapma sansi yok tel var altinda yavrular cikinca teli kaldiriyorum olduki tele yyumurta yaparsa yumurtayi alip kutuya koyarım belki ogrenir

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
siz hiç ürkütmeyin,yuvalıga yumurtayı bırakacagını düşünüyorum.ama ilk 3 yumurtaya kadar yumurtada yatmayabilir. acele edip yatmıyor diye ürkütmeyin hayvanı.hayırlı üretimler..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu durumu daha önce birkaç kez de görmüştüm. Kuş geldiği gibi erkeği beğenip çiftleştiği için yuvayı tanımaya fırsat bulamamış. Siz oluruna bırakın. Emin olun o yuvalığa yapar yumurtayı. Sadece yuvayla tanışması yumurtladığı anda olacak. Ancak bu riskli bir kuluçka olabilir. ( Yuvaya yeni yeni alışacağı zamanda kuluçkaya yatacağı için) bu yüzden kuşları fazla rahatsız etmeyin. Yuvayı hele hele ilk günlerde açmayın bile.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Çok teşekkur ederım sanırım artık yumurta yaptı yapıcak ıkı gundur gırıp cıkıyor ıcerde kazı çalışması yapıyor yok yuvaya dokunmuyor dokunmayıda duşunmuyor 10 gun geçmesını beklıcem ıyıce alışsın zaten ınsandan urken bır kuş değil hayırlısı Allah razı olsu bılgı verıcem ...

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
:) bugun ılk yumurta yumurtalığa bırakıldı teşekkur ederım
gözün aydın.söylemiştim sana o kendisi nereye bırakacagını bilir diye :)
bundan sonrasıda çok önemli hayvanları hiç ürkütme.huylanırsa yumurtayı kırabilir