çiftleşme...biryerde hata mı yapıyorum çıkamadım işin içinden..

eskici

Takipçi Üyemiz
herkese merhaba;direkt konuya gireceğim..
patshoptan aldığım 1 çift muhabbetim var.yaklaşık 15 ayı aşkındır bendeler.erkek çok hareketli sürekli kur halinde.dişiyi
sürekli beslemekte.yuvalığa girilip çıkılıyor devamlı.

dişi karşılık vermeden sadece erkeğe bakıyor erkek kur yapmakla kalıyor.çiftleşme yok.ama araları okadar iyi ki birbirlerini
kaşıyıp gagalaşıyorlar kavga etmiyorlar hiç.evi taşıdıktan sonra böyle devam etti bu durum.evi taşıdıktan 3 ay sonra dişinin ilgisi
arttı gibi.erkek sürekli yine kur yapıyor dişi çiftleşme
pozisyonu alıyor(kafa yukarda ayaklar tüneğe daha yakın alçalmış)ama kuyruğunu kaldırmıyor.erkek çıkar gibi yapıyor üzerinden
atlıyor,çıkıyor çiftleşmeden hemen geri iniyor...bu böyle devam etmekte.2 hafta önce böyleydi.şimdi dişi çok sakin.gaga taşına yeniden
yöneldi.yuvalığa giriyor çıkıyor bazen uzun zaman kalıyor erkek gidiyor besliyor ama ortada birşey yok..
neden çiftleşme olmuyor anlamış değilim
biryerler de ben mi hata yapıyorum,ne eksiği olabilir birşey yapmam gerekir mi sizce..
yorumlarınızı siz değerli üyelerden bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

edit:
şunu da ekleyeyim yazmayı unuttum dişinin ceresi devamlı kahverengi..şuana kadar yani 1,5 yıldır çok nadiren beyazımsı olmuştur 1 veya 2 defa..bu normal midir bununla bir ilgili hastalık vs olabilir mi..***************

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Muhammet merhaba, hemen konuya gireyim ben de; bazı çiftlerimin hiç çifleştiğini görmüyorum ve yumurtaları dolu. Sende en büyük sorun şu, 1 çift kuşun var ve çok merak ettiğin için fazla kurcalıyorsun gibime geldi... Biraz rahat bırak yuvasını sürekli kontrol etme, dişiyi dışarıda takip et, kuyruğunun başladığı yerde beli ve poposunun civarı şişer onu bekle...

eskici

Takipçi Üyemiz
yuvalığı devamlı kontrol etmiyorum hatta yemlerini tazelerken mama verirken ve altını temizlerken yanlarındayım diğer durumlarda yanlarına yaklaşmamaya çalışıyorum :) biraz sabırsızlık var diyeceğim de 1,5 yıl oldu be kardeşim :))

eskici

Takipçi Üyemiz
şunu da ekleyeyim yazmayı unuttum dişinin ceresi devamlı kahverengi..şuana kadar yani 1,5 yıldır çok nadiren beyazımsı olmuştur 1 veya 2 defa..bu normal midir bununla bir ilgili hastalık vs olabilir mi..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Beklemeniz gerekiyor. Bakımılarını düzgün yapıyorsanız kuşların bu hareketleri iyiye işaret. Bu sonbaharda kuşlarınıza yaptığınız bakıma önem verin. Bahar aylarında çok daha fazla çiftleşmeye yönelirler. Zaten bakımlarını yaparsanız beklemekten başka bir şey kalmıyor. Yumurta mamaları 3 günde 1, kalamar kemikleri kafeslerinde takılı, gaga taşları kafeslerinde takılı, haftada bir gerekirse vitamin gibi daha bir sürü bakım öğesi var. Siz bunları forumumuzdan araştırın ve eksiklerinizi giderin. En kısa zamanda yavru almanız dileği ile.