Çiftleşme...problemi

hamlereis

Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
Selvi
öncelikle  Sitede çok yeniyim ismim sercan
Erkek  kuşu dişiden 1 ay önce aldım 3 aydır bendeler erkek 6 aylık dişi ise 7 aylık dişi kuşum kızışma dönemi yaşadı burun kısmı kahverengileşti erkek kuyruguna basıyor çiftleşmek isterken dişi izin vermiyor.Dişi kuşum şimdilerde burun rengi açık kahverengi oldu erkek zorluyor kuyruguna basıp kur yapıyor filan ama dişi yanaşmıyor.öpüşmeleri tüy temizlemeleri evin içinde bıraktıgım zaman biri nere gitse oda peşinden gidiyor birini diger odaya götürsem digeri öte öte deli oluyor buna mütevellit hala bi çiftleşme göremedim bakımlarını iyi yaptıgımı düşünüyorum düzenli vitaminlerini veriyorum,mamalarını yapıyorum kafes temizligini düzenli yapıyorum.Yuvalıkta taktım ama (TIK) yok Bi öneride bulunursanız sevinirim.Şimdiden Teşekkürler saygılar.

hamlereis

Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
Selvi
acelem yok lakin ögrenmek istedigim eş tutmada problem olup olmadıgı eş degiştirmelimiyim ve kuşlara ne kadar daha süre tanımalıyım ? confusedtw

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Biri birilerini yedirmleri,tüy temizlemeleri ve s varsa zaten onları rahatsız etmeni,değişmeni tavsiye etmiyorum.Mübüşlerin çiftleşmesi için özel zamanlar yoktur bence 1-2 ay da bekle yine durum değişmezse dişi kuşu değişirsin.Belki dişi kuş fazla inat etmiş  pray

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
yemini suyunu verin  rahatsız etmeyin urkutmeyin kalanını kuşlarınıza bırakın onlar işini bilir bol yavru almanızı temenni ediyorum birde kullanıcı adınızı isim soy isim olarak değiştirirseniz sizi tanımamız daha iyi olur saygılar

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu yumurtlama meselesi aslında dişi kuşun özelliğinden geliyor şans işi bende bir takım var ağustostan beri sürekli yumurtlıyor erkeği ayırıyorum dişi kuş hala yumurtluyor ama diğer tarafta nisan ayındaki çiftlerimde tık yok erkek istekli dişi yanaşmıyor dişi kuş kaliteli olmalı bence dişiyi değiştirin 20 günde yumurtlayacak kuş belli oluyor .. rotfl

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
ek olarak yavru almak istiyorsanız fazla uçurmayınız kuşları kafese koymak için illaki çabada sarfediyorsunuz ve hayvanı sitrese sokuyorsunuz bakımını yapın ve gerisini onlara bırakın içgüdüsel olarak ne yapacaklarını bilirler onlar.

esd

Üyemiz
Adı
ALİ
Soyadı
DEMİR
bence kuşları kafeslerinden çıkarmayın ihtiyaçlarınıda karşılıyorsanız gerisini onlara bırakın
zamanları geldiğinde  çiftleşecektir. sağlıklı üretimler

hamlereis

Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
Selvi
hepinize çok teşekkür ederim.Bu gün bugday hazırladım umarım yarına kadar çimlenir.Bugday çimi vericem.Mamalarına keçi boynuzu tozu ve keçi boynuzu pekmezi ilave ettim.Kuşları arada bi kanatlarını açmaları için kafesten dışarı çıkarıyorum lakin onları tekrar girmeleri için zorlamıyorum kendileri girinçe kafesi kapatıyorum.Bu arada dişi kuşumda solunum yolu rahatsızlıgı oldugu ortaya çıktı Onun içinde ilacı temin ettikten sonra tedavisine hemen başlayacağım.Solunum yolu rahatsızlıgı dişinin İsteksizliginde büyük rol oynarmı sizce ?

sadık 33

Üyemiz
Adı
SADIK
Soyadı
DİLSİZ
  Sercan sen isdediğin kadar ugraş nafile kuş kendisini yavru yapmaya hazır hissettigi zaman yavru yapar bu işte sabır  gerekiyor.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
sercan kardeşim kuşları kafes dışına bırakma...aşırı besleme ve vitamin takviyesi yapma.Keçi boynuzu pekmezi verme..kuşları fazla rahatsız etme..kuşun hastaysa çiftleşmez.saglıklı canlı ürer..

hamlereis

Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
Selvi
İlginiz için hepinize çok Teşekkür ederim.saygılar hayırlı günler  :)