ÇİFTLEŞME SORUNU?

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Arkadaşlar herkese hayırlı günler...
2 çift kuşumu 3 ağız yavru aldıktan sonra dinlenmeleri için 2 ay kadar dinlendirdim ve sonra yuvalıkları tekrar geri taktım ancak 2 ay oldu hiç bir hareket yok yuvaya bile girmiyorlar yuvaya  ilgileri oldukça azaldı bu sorunu nasıl aşıcaz?
girerler diye sabredip bekledim ama 2 ay oldu hala girmedi...kızıştırıcı olarak nijer kullanıyorum ayrı bir yemlikte sürekli takılı kafeslerde yiyorlarda lakin hiç bir etkisi yok...
yağlanma var mı yok mu anlamadım nasıl anlaşılır yağlanma olup olmadığı?
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

NOT:sadece yeşil çiftlerden ERKEK olanı yuvalığa girip çıkıyor dişi ben elimi kafese soktuğum zaman anca oraya kaçıyor.mavi çiftler hiç girmiyor elim kafesin içindeyken bile yuvalığa kaçmıyorlar...dinlenmeye almadan önce daha ben kafesin kapısını açarken yuvaya girerdi ikisi de.

KUŞLARIN RESİMLERİ MEVCUT:

yeşil çiftim:

mavi çiftim:

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Kuşlarınız tüye girmiş olabilirler yada dediğiniz gibi yağlanma olmuş olabilir. Dinlendirme derken salmaya bırakılıp dinlendirildi yoksa bir kafestemi ? Fotoğraf koyarak daha net bir cevap alabilirsiniz ustalardan.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yok arkadaşlar tüy den çıktılar 15-20 gün öncesine çok bariz bir şekilde kafalarında ve bazı bölgelerde tüylerin döküldüğü görülüyordu kafes çevresi de tüy dü ancak şuan geçti hiç bir tüy sorunu yok başka bir sorun var ama ne?????????
çiftleşen ve daha önce 4 ağız yavru veren kuşlar çiftleşmez oldu...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
2 günde bir havuç lu mamayı ihmal etmeden veriyorum.havucun protein zengini olduğunu biliyordum ama bu işe de yaradığını bilmiyordum teşekkür ederim.havuç ve nijer dışında başka bir tavsiyeniz var mı?
ayrıca kuşlarda yağlanma varmı sizce?

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
2 günde 1 fazla yavruları yoksa. haftada 2 defa yeterli olacaktır. Vitaminide eksik etmeyin