çiftleşme sorunu

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
yumurtası var şuanda ama akşama doğru yapar heralde ve sürekli yuvada

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
dişinin arka üyleri dökülmüş ama erkeğin tüyleri duruyor erkeğin tüylerini
hafiften kessem  olurmu acaba

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
onlar  işini bilir kesmeyiniz muhtemelen erkek  te tam eşleşme  olmayabilir dişide kızgınlık yumurtasıda atabilir buna  istinaden... erkekte kısırda olabilir yani dölleme yapmayabilir.. iyi bir erkekle  takas ediniz elinizdekini..

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
bugün bir kuşçuya sordum oda erkek kısırdır dedi  dişinin altına dolu yumurta bulup koysam olurmu  DOLU YUMURTA SATAN VARSA EĞER  Bİ YARDIMCI OLSUN

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Tünekleri kontrol edin, sallanma var mı, sallanma varsa sabitleyin, kuşlarınıza mama verin, mamaya bira mayası ve filizlenmiş buğday ucu ekleyerek e vitamini ihtiyacını karşılayın ve sularına  haftada 3 gün vitamin ekleyin ( e vitamini yumurtaların doluluk oranını artırır) Dişi ve erkeğin genital bölgedeki tüyleri çekin... Bir de böyle deneyin, olmazsa erkek kısır olabilir...

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
şu anda dişi 1 tane yumurta yaptı yatıyor bundan sonra yapcak bişeyim yok altına 2-3 tane dolu yumurta bulabilirisem iyi olur

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Recep UYAN' Alıntı:
şu anda dişi 1 tane yumurta yaptı yatıyor bundan sonra yapcak bişeyim yok altına 2-3 tane dolu yumurta bulabilirisem iyi olur
dolu yumurta bulmak sorunu çözmez ve kimse size dolu yumurta vermek istemez, petshop işi ticarete döktüğü için sizden paranızı alır, belki o yumurtalardan bile yavru çıkmayabilir, siz mamaya bira mayası ve buğday filizi ve suya da multivitamin ekleyin, erkeği dişiyi rahatsız etmeden yakalayabilirseniz popo kısmındaki tüyleri çekin, tanıdığım birinin kuşu 4. kuluçkada yavru çıkardı, biraz daha sabır edin, ayrıca havalar ısındı, yumurtalar kuruyadabilir, 3-4 ay daha sabredin...

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
erkeğin yüylerini yolmayı dendi ama kolay gelmiyor kanar diye bıraktım kanama olmazsa yolayım

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
yolayımmı arka tüylerini yoksa keseyimmi yolma işleminde kanama olurmu acaba yardımcı olun

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Arkadaşım tüy yolma, kesme gibi saçma şeyler yapmayın sakın. Çiftleşme olursa olur zaten onlar herşeyi kusursuz bir şekilde yaparlar siz onları rahat bırakın. Döllenme gerçekleşmiyor olabilir çiftler kısır olabilir yada henüz döllenme olgunluğuna erişmemiş olabilirler. Sabredin ve kuşlara eziyet etmeyin. Kolay gelsin.

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
tamam anladım sağolun peki şimdi 3 .ye yatıyorlar buda boş çıkarsa erkek yüzde yüz kısırmı oluyor

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Hayır kesin bir şekilde kısırdır diyemeyiz. Vitamin, kalsiyum eksikliğinden döllenme de olmayabilir. Bütün yumurtaların gününü doldurmasını bekleyin.

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
biraz çok soru sordum ama bi paylaşım buldum Bundan otuz yıl kadar önce, Mr. Charley Johnson adlı büyük bir ustanın döl oranını yükseltmek için tavsiyesi şuydu:
Dişiyi yumurtlama sürecinde her gün yumurtladıktan sonra yuvadan kovuyorsunuz. Yuvanın girişini şeffaf bir plastik malzemeyle (plastik dosya parçası vb.) kapatıyorsunuz. Akşam üstü bu parçayı kaldırıyor, yuvaya girmesine izin veriyorsunuz. Erkek kuş da bu arada dişiyi döllemiş oluyor.
Bu yöntemle bana gönderdiği üç çift tepeli muhabbet kuşundan neredeyse bir ordu kuş üretmiştim.  BÖYLE BİRŞEY OLABİLRİMİ

--------------------------------------------------------------------------------

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Mantıklı bir yöntem ama şunu unutmayın ki dişiyi de strese sokabilirsiniz ve dişi bir daha asla kuluçkaya yatmayabilir.
*Ayrıca sağlıklı tek bir çiftleşme bile 3-4 yumurtanın döllenmesi için yeterli olmaktadır.