çiftleşme sorunu

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Öncelikle herkese merhaba,
Forumda yeniyim ama üye olmadan sürekli forumu takip ediyordum taa ki başıma birazdan yaşadığım olay gelene kadar:
1 çift muhabbet kuşum var ve 2 aylıkken aldım, şuan 4 yıldır benimle beraberler.
4 yıl boyunca hiç bir sorun yoktu beraber mutluyduk. Derken bu haziran ayının başında 4 tane yumurta yaptılar ve haziran sonu temmuz başı gibi yavrular çıkmaya başladı. 4 tane sağlıklı yavrum oldu.
Bunu sevincini yaşarken  28 temmuzda tekrardan yumurta yapmaya başladılar. Bu sefer 7 yumurta yaptılar. 6 tanesi dolu bir tanesinde de yavru yumurta içinde ölmüştü.
Şuan 6 yavruyu büyütüyorum.
Soru şu :  çift kuşum tekrardan çiftleşmeye başladı. Tekrardan yumurta yapmalarından korkuyorum. Bunun önüne Nasıl geçebilirim?
Annede babada zayıfladı dinlendirmek istiyorum.
10 yavruyla beraber be yapacağımıda bilmiyorum. Aklımdan geçen şey petshopa satmak( Tabi alan olursa ).

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Erkek kusu ayirmaniz gerek 60 gunde yumurtlar disi döngü halinde devam eder yavrular kac gunluk simdi

melih21

Üyemiz
Adı
Melih
Soyadı
d
Yumurtaların hepsi çıktı. Anne ve baba beraber bakıyorlar yavrulara.
6 yavru olunca anne zorlanıyor bakmakta. Babada yardım ediyor. Bundan dolayı ayıramıyorum

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Ozaman yavrular yeme dusmeye yakin yada yeme dusunce  ayirin yumurtlarsa disi ymurtalari alin yavru olusmasin son yavru yuvadan atlayinca yuvaligi sokun salma varsa kuslari salmaya koyun yoksa yuvaligi sökün ust uste kulucka kuslari yipratir