çiftleşme var ama yumurta yok

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar çiftimin bitanesi yaklaşık olarak 15 gundur çiftleşiyorlar ama ne yumurta var nede yumurtlama belirtisi sadece biraz yuvalıkta duruyor hepsi o. erkek biraz yaşlı o yüzden olabilirmi aceba . bide erkekde kanat düşüklüğü oldu tam olarak uçamıyor geçen kafesi temızlerken bırakmıstım fark ettim .

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
VALA BEN 2 AYDIR BEKLİYORUM BENDE JUMBOLAR VAR BİRİ 2İNCİ AYINA GİRDİ YUVAYA YATALI HEMDE ERKEĞİYLE BİRLİKTE YATIYOR AMA BEKLE BEKLE CANIM SIKILDI DAHA NEKADAR BEKLERİZ BİLEMİYORUM

DİĞER JUMBOM 1 AYA YAKLAŞTI ONUDA DÖRT GZLE BEKLİYORUM ODA YUMURTLAMADI

DİĞER SÜPER BİR SUPANGLE KUŞUM VAR ODA YENİ DİŞİYİ YATIRDI YUVAYA BAKLAIM HANGİSİ ERKEN YAVRU VERECEK

SABIR DİYECEKLER AMA

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
Aynı sorun bendede var 2 ayoldu çifleşme var ama hala yumurtlamadı.poposunda yumurta var hareketleride yavaşladı .Birde kuşların yuvaya pislemesi yumurtaların pis olması normalmi sizce bir çiftimde var diğerlerinde yok .

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
çiftleşmeden sonra 6-7 gün içinde yumurta gelir normalde, olmadı 10-15 güne kadar uzadığıı sitede okumuştum istersen bi 10-15 gün daha bekle baktın yumurta gelmiyor erkek ile dişiyi ayır bi 20 gün kadar tekrar koy dene oda olmazsa yapacak bi şey yok dişide bi sıkıntı var demektir.
Yumurtayı eritmiştir desem ilk yumurtasını pek kolay kolay eritmez.İnşallah sorun düzelir.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
Ömer ADAM' Alıntı:
çiftleşmeden sonra 6-7 gün içinde yumurta gelir normalde, olmadı 10-15 güne kadar uzadığıı sitede okumuştum istersen bi 10-15 gün daha bekle baktın yumurta gelmiyor erkek ile dişiyi ayır bi 20 gün kadar tekrar koy dene oda olmazsa yapacak bi şey yok dişide bi sıkıntı var demektir.
Yumurtayı eritmiştir desem ilk yumurtasını pek kolay kolay eritmez.İnşallah sorun düzelir.
beklemeyı dusunuyorum 10-15 gun daha fakat sorun dişidemidir sizce ? erkek yaşlı diye tahmın etmıstım ben ama yanlışmı dusunuyorum dişidenmı kaynaklanır bu durum . poposu hiç şişmedi sadece çiftleşme var .

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Gökhan KALKAN' Alıntı:
beklemeyı dusunuyorum 10-15 gun daha fakat sorun dişidemidir sizce ? erkek yaşlı diye tahmın etmıstım ben ama yanlışmı dusunuyorum dişidenmı kaynaklanır bu durum . poposu hiç şişmedi sadece çiftleşme var .
erkek yaşlı derken kaç yaşlarında,
erkek yaşından dolayı sağlıklı sperm nakli yapamayabilir fakat o zaman bile dişi yumurtlar boş da olsa yumurtlar.Denilirki erkek iyi değil boş yumurtluyor ama sizinki hiç yumurtlamıyor.
Dilerseniz bi şans daha verin eğer olmuyorsa yapacak ir şey yok
ve birde çiftleşme 2-3 saniye sürüyoraa o tam bir çiftleşme sayılmaz abes bi soru gibi gelecek ama hiç baktınızmı kaç sn sürüyor?

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
erkekde ıs yoksa bıle dısı boş yumurtlar kalsıyum eksıklıgı de olabılır kalamar kemıgı verıyormusunuz?

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
Ömer ADAM' Alıntı:
erkek yaşlı derken kaç yaşlarında,
erkek yaşından dolayı sağlıklı sperm nakli yapamayabilir fakat o zaman bile dişi yumurtlar boş da olsa yumurtlar.Denilirki erkek iyi değil boş yumurtluyor ama sizinki hiç yumurtlamıyor.
Dilerseniz bi şans daha verin eğer olmuyorsa yapacak ir şey yok
ve birde çiftleşme 2-3 saniye sürüyoraa o tam bir çiftleşme sayılmaz abes bi soru gibi gelecek ama hiç baktınızmı kaç sn sürüyor?
evet ömer bey haklısınız düşünülünce dişi yumurta yapmış olması gerekırdı görünüşe bakılırsada dedıgınız gibi dişiden kaynaklanan bi durum olabılır . erkek 3 yaşlarında galiba tam olarak bilemiyorum ama gözündeki iris kalın ve beyaz renkde dişi ise 8 aylık ... çiftleşme denk geldiklerime bakarsak 15 ile 30 sn arasında değişiyor 

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
eren soyturk' Alıntı:
erkekde ıs yoksa bıle dısı boş yumurtlar kalsıyum eksıklıgı de olabılır kalamar kemıgı verıyormusunuz?
evet kalsiyum ihtiyaclarını giderebilecek hersey mevcut dıyebılırım kalamar kemıgı yumurta yesıllık vs . olarak veriyorum

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Ortam sıcaklığı kaç derece acaba onunla bi alakası olabilir mi?

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
azuri' Alıntı:
Ortam sıcaklığı kaç derece acaba onunla bi alakası olabilir mi?
ortam sıcaklığı normal bi gece düşüyor ama onunla alakası olacagını sanmıyorum pek ama bunca zaman çiftleşmesini bekleyıp şimdide yumurtlamıyor diye beklemek üzücü .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Malesef her çiftleşme yumurtayla sonuçlanmıyor; Çiftleştikleri halde Muhabbetkuşları aylarca yumurtlamayabilir. Yumurtaların infertil (dölsüz) olması her ikisiylede ilgili olabilir fakat yumurtanın  gelmeyişi tamamen dişi ile ilgilidir. Unutmayalım ki; Yalnız beslenen dişi MuhabbetKuşları da yumurtlayabilir.

Yumurtlama, ortam şartları, bakım beslenme ve kuşların fizyolojileriyle ilgilidir; Bir dişinin yumurtalayabilmesi için (beyin ön lobuna bağlı)  hipofiz bezi ve yumurtalıkların gerekli hormonları salgılaması lazımdır. Buna kısaca "Dişi isterse" diyebiliriz; Dişi isterse fakat ortam şartları müsait ise.

Çiftleşme olmuş fakat öncesinde gerekli hormonlar salgılanmamışsa sperm günün sonunda ya dokularda dihidrotestosterona dönüşecek yada karaciğerde inaktif ürünlere dönüşerek boşaltım sistemiyle vücuttan atılacaktır.

eren soyturk' Alıntı:
    Eren bey, Malesef bu durumun vücuttaki kalsiyum miktarıyla ilgisi yoktur. Dişi yumurtlayacaksa; tüm yumurtalarını kabuksuzda olsa yumurtlayabilir.

Isı-ışık miktarını iyileştirmenizi öneririm; Dilerim sorunsuz nice kuluçkaları olur.

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Malesef her çiftleşme yumurtayla sonuçlanmıyor; Çiftleştikleri halde Muhabbetkuşları aylarca yumurtlamayabilir. Yumurtaların infertil (dölsüz) olması her ikisiylede ilgili olabilir fakat yumurtanın  gelmeyişi tamamen dişi ile ilgilidir. Unutmayalım ki; Yalnız beslenen dişi MuhabbetKuşları da yumurtlayabilir.

Yumurtlama, ortam şartları, bakım beslenme ve kuşların fizyolojileriyle ilgilidir; Bir dişinin yumurtalayabilmesi için (beyin ön lobuna bağlı)  hipofiz bezi ve yumurtalıkların gerekli hormonları salgılaması lazımdır. Buna kısaca "Dişi isterse" diyebiliriz; Dişi isterse fakat ortam şartları müsait ise.

Çiftleşme olmuş fakat öncesinde gerekli hormonlar salgılanmamışsa sperm günün sonunda ya dokularda dihidrotestosterona dönüşecek yada karaciğerde inaktif ürünlere dönüşerek boşaltım sistemiyle vücuttan atılacaktır.

Eren bey, Malesef bu durumun vücuttaki kalsiyum miktarıyla ilgisi yoktur. Dişi yumurtlayacaksa; tüm yumurtalarını kabuksuzda olsa yumurtlayabilir.

Isı-ışık miktarını iyileştirmenizi öneririm; Dilerim sorunsuz nice kuluçkaları olur.
teşekkür ederim yılmaz bey çok açıklayıcı bi şekilde anlatmışsınız dediğiniz gibi ısı ve ışık miktarını iyileştirip tekrar deneyeceğim.