çiftleşme var yumurta yok

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
arkadaşlar üstatlar 3 tane eşli muhabbet kuşum var . bunlardan sadece bir tanesinden yavru alalbildim o da kuşları aldıgımda altında yumurtası vardı . neyse yumurtadan yavrular çıktı yeme düştü neredeyse 3 haftadır ayrı kafesteler . o çiftimi kaç kez çiftleşirken gördüm ancak hala yumurta yok bu normal mi ? yani yavrular yeme düştükten ne kadar sonra tekrar yumurtlar . birde ben yuvayı değiştirmiştim bununda etkisi olur mu ?

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Çiftleşme varsa 10 gün içinde yumurtalar gelir.
çiftleşme yavrular daha yeme düşmeden başlamıştı . yani o sıralar çiftleşmeyi görmüştüm . sonra yuvayı değiştirdim yavrular atlamadan 1 hafta önce . son zamanlarda pek evde değilim göremedim çiftleşmeyi . yani en son çiftleşmelerini gördüğümde 1 ay oldu .

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
hocam aynı problemi ben de yaşıyorum, kuşların kafesini ve yuvasını değiştirdim, kuşlar çiftleşmeyi bıraktı, eski yuvanın aynısını yapacam. Araştırdım, biraz zaman tanıyın diyor ustalar...

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
kuşlar tüye girmiş olmasın murat ..benim çiftin biri 1 yumurtladı sonra tüye girdi. yaklaşık 1 aydır bekliyoruz...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Çiftleşme varsa 10 gün içinde yumurtalar gelir.
Ancak yuvayı değiştirmeniz yumurtlamayı etkilemiş olabilir. Eğer çiftleşmenin üstünden 10gün geçip yumurta gelmediyse demek ki yumurtalar tam oluşmamış dişinin içinde biraz daha zaman gerekiyor.