Çiftleşme ve Davranışları

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

2 çift kuşum var. Birinci çiftimin dişisinin cere rengi kahverengi oldu. Davranışları şu şekilde. Yere koyduğum kağıdı yiyor. Günün çoğunu yuvalığın tüneğinde geçiriyor. Erkeği ile iyi anlaşıyor. Birbirlerine yem veriyorlar. Bazen erkeği gagalıyor ve yanına yaklaştırmıyor. Banyoluk koyduğumda her hem erkek hem dişi banyo yapmayı seviyor ve giriyorlar. Yani bir mutsuzluk göremiyorum kuşlarda ama çiftleşmiyorlar. Erkek istekli olsa da dişi istemiyor. . Yaz ayları başladığından beri kuşların yerini çok değiştirdim. Gece olunca odama alıp sabah olunca balkona çıkarttım. Belki çiftleşmemelerinin nedeni budur diye düşünüyorum. 3 günden beri sürekli balkonda kalıyorlar. Artık o sorunu çözdüm. Yere talaş koysam yiyip bitiriyorlar.
Buyrun bunlar resimleri

---------------------------------------------------------------------------------

Bunlar da ikinci çiftim. Yanyana duruyor iki kafes. Bu çiftimde ise dişinin ceresi beyaz-mavi. Niye cere rengi kahverengi olmadı diye sormak istiyorum...

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
ilk sayfadaki kuşların güzel. fakat sürekli yer değiştirmen olmaz... rahatsız edilmeyecek bir yere koyman lazım... ayrıca o ilk resimdeki çiftin yuvalığıda olmamımş kardeşim... o ne yaw...  2. resimdeki yuvalıktan al tak.. bu yüzden ilgi göstermeyebilir oraya... dişin kızışmış fakat onlarada uygun ortam şart... hata sende yani...

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
merhaba benim problemimle baş başasın. en öncelikle yine buradan ögrendiğim kafes hareketli olunca yavru yada çiftleşme olmaz. bu türk bayragı kırmızıdır kadar net. sonra kuşlara vitamin verin. sonra banyoluğu kaldırın. sonra kum verin. sonra yerleri sabit erken kararmayan serin bir yere alın. sonra kalamar kemiği verin. sonra o yuva nasıl bir şekildir öyle.    En önemlisi senin iki çiftin var yan yana koy karışma bakma kesinlikle yavru alırsın 1 çifte göre 2 çiftin olması kadar kuluçkaya uygun ortam yok diyorum ben. yanlışım varsa arkadaşlar düzelt sinler lütfen

sarı kafesteki kuşların bu durumda üremesine 6 aydan az yok. en az.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
İrşad KIRÇIL' Alıntı:
merhaba benim problemimle baş başasın. en öncelikle yine buradan ögrendiğim kafes hareketli olunca yavru yada çiftleşme olmaz. bu türk bayragı kırmızıdır kadar net. sonra kuşlara vitamin verin. sonra banyoluğu kaldırın. sonra kum verin. sonra yerleri sabit erken kararmayan serin bir yere alın. sonra kalamar kemiği verin. sonra o yuva nasıl bir şekildir öyle.    En önemlisi senin iki çiftin var yan yana koy karışma bakma kesinlikle yavru alırsın 1 çifte göre 2 çiftin olması kadar kuluçkaya uygun ortam yok diyorum ben. yanlışım varsa arkadaşlar düzelt sinler lütfen

sarı kafesteki kuşların bu durumda üremesine 6 aydan az yok. en az.
Hocam erken kararmayan bir yere alın diyorsunuz. Balkonda durduğu için hava ne zaman kararırsa onlarda uyku moduna geçiyor. Yanlış mı yapıyorum acaba? Ayrıca ikinizede teşekkür ederim önerileriniz için.