Çiftleşmede eksik kanat zararlı mı

asaf

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
emren
erkek kuşun solundaki dış taraftaki uçmasını sağlayan uzun kanatları tamamen  dipten kopmuş uçamıyor..bu ne kadar zaman da çıkar erken çıkması için ne yapmak gerekli?

çiftleşme de erkek kuşun kanatlarının eksik olması çiftleşmeyi engelleyeceği hakkında bişeyler duydum bu ne kadar doğru?

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Dişi kuşlarda sorun olacağını sanmıyorum.Çünkü çifleşme esnasında sabit duruyor.Erkek kuşda sadece yumurtaları tam dölleyemeyebilir.Çünkü aktif olan erkekdir.Denge üreme esnasında önemlidir.En kötü ihtimalle ortalama 5 yumurtadan 1-2 si boş olabilir.Tabi bu birazda erkeğin tecrübesine bağlı...
Tüylerinin çıkması konusunda acele diye birşey yok.Zamanla zaten çıkacaktır.Ne kadar kuvvetli bakarsanız bakın en fazla 3-4 gün fark eder.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kuş sizdeykenmi tüylerini döktü yoksa yenimi aldınız eğer yeni aldıysanız kuşu ve tüylerdede problem varsa çıkacak yavrularında tüylerinde büyük ihtimalle problem olacaktır. Ama durum tam tersiyse yani tüyler vardı ama tüye giripte döktüyse bi sorun olmaz

asaf

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
emren
Sezgin ANIL' Alıntı:
Kuş sizdeykenmi tüylerini döktü yoksa yenimi aldınız eğer yeni aldıysanız kuşu ve tüylerdede problem varsa çıkacak yavrularında tüylerinde büyük ihtimalle problem olacaktır. Ama durum tam tersiyse yani tüyler vardı ama tüye giripte döktüyse bi sorun olmaz
kuşu yeni aldım alırken farketmedim tüylerde hiç bir sorun yok tertemiz maşaallah dökülme gibi durmuyor dipten kopmuş sol taraf umarım genetik değildir

asaf

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
emren
bilgileri paylaşan herkese teşekkür ederim sağlıcakla kalın..hayırlı üretimler