Çiftleşmeme Problemi Yardım Edin Lütfen.

irsadkircil

Üyemiz
Adı
İrşad
Soyadı
KIRÇIL
kardeş kuşların güzel. ancak yaşları kaç, burası bir bahçemi bodrum mu tamirhane mi.  yuvalığa giren çıkan varmı ayrıca o krakeri o kuş rahatlıkla nasıl yiyecek. yakından çekilmiş foto da eklersen öneri daha fazla olur.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay

evet abi güzelde yumurta yok :)

yalnız o krakeri çıkardım 5 kuruş etmior dediler koyma dediler zaten yuva küçük basacak yer yok onu çıkarmak en doğrusu diye düşündüm. normal yem veriorum taze su hafta 2 3 seferde morul veriorum.Ve o fotoda gördüğün naylon çubukların yerine Ceviz ağacının yapraklı odunlarından koydum kabuklarını soydular yapraklarını kemirdiler  3 sopa koydum

Kardeş ben yuvaya alışmaları için yuvadan korkmamalrı için şöyle bişey yaptım.

yuvalığa bağlı bir yem kutusu koydum bu sayede sürekli yuvayı görebilecek duruma geldiler.Yani yuvaya ister istemez yakın oldular.

1 ay böyle yaptım.Sonra yemliği ordan alıp artık olması gereken yere koydum.Şimdi yanlarına gittiğimde dişi hemen yuvaya girior erkekde aynı şekilde.Yani artık onların sığınacak güvenli olduklarını anladıkları bir yer olduğuna inandırdım gibime geliyor.

Yani sabah akşam sürekli ordalar bahçede küçük çocuklar oynuor lâkin ona bişey yapamam çocuklar kendi hallederindeler.

Ama Kuşlarla iç içe sürekli vız vız öpüşüorlar erkek onu yemlior ağzından beslior.Şahit oluyorum ama icraat yok. Beklemedeyim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi kuşlar güzel Maşallah. Öncelikle kafesten o ballı kraker denen ama içinde baldan eser olmayan zararlı yemi çıkartmalısın. Kuşlara faydası değil zararı dokunur. Emin ol. Kuşların tüneklerinin hepsini tahta yapman gerekiyor. Bahçede onları rahatsız edecek herhangi bir unsur var mı ? İnsan, kedi, köpek, karga? Bunlar varsa zaten kuşlardan yumurtalamasını bekleme. Hele ki kedi, köpek ve karga. Geçen gün karga bir üyemizin evine girip kafesten kuşunu çıkarıp yemiş. Bir de seninki bahçe. Düşün. Gördüğüm kadarıyla kalamar kemiği takılı. Kuşların yumurta mamaları da var galiba. Mamayı verirken haşlanmış yumurta ve havuçla nemlendirmeyi unutmayın. Besin değeri artar. Yalnız mamayı 3günde 1 verin. Her zaman kafeste takılı durmasın. Yemleri zaten tam. Gerisi sabır. Hadi Hayırlısı....

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bahçede Tavuklarımız Var Sabah Sabah Öterler.  rotfl

Ama Küçük Çocuklar Top Oynarlar Lâkin Kuşları rahatsız Edecek Tahta odun onlara bakıp onları tetikleyecek hareketlerde bulunmuyorlar bunu biliyorum ama bahçede oynuyorlar onu durduramam.

Lâkin dediğiniz gibi krakeri aldım. son görüntüsünü veririm şimdi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Dediklerimi yapın. Fazla rahatsız etmeyin. Bu arada çocukların oyunlarına saygı duyduğunuz için teşekkürler. Bizim mahalledeki komşulara benzemiyorsunuz. :D Bizim oyunumuz batıyor onlara da. Ben de çocuğum sonuçta. Rahatsız etmeyin. Gerisi sabır. Hayırlısı....

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Dedimlerimi yapın derken çocukların oynamasını engelliyimmi ? :)

yumurtaya engelmidir bu