Çiftleşmeye devam ediyorlar

Acharad

Üyemiz
İlk yumurtasını ayın 28inde çıkaran çiftim son yumurtasını bu ayın 10unda çıkarıp kuluçkaya yattı.toplam 7 yumurta yaptı bugün son yumurtanın çıkmasından sonraki 15inci gün yumurtalarını kontrol ettiğimde 1 inin dolu olduğunu gördüm.yanlız dün gördüğümün normal mi olduğunu anlamadım dişi yuvadan çıktığı anda erkek ile çiftleşmeye devam ediyor.daha kuluçkada olmasına rağmen çiftleşmesi doğru mu ya da şöle sorıym normal mi?

Acharad

Üyemiz
Yardım lütfen bilgisi olan tecrübeli üretici arkadaşların yorumları çok yardımcı olacaktır.şimdiden teşekkürler

Acharad

Üyemiz
Kuşların ben aldıktan sonraki ilk kuluçkası ama gördüğüm kadarıyla kuşlar genç muhtemelen ilk olabilir.tekrar çiftleşmesi yine yumurtlayacağına işaret mi

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
kuluçka da iken çiftleşmeleri gayet normal yumurtaların boş olduğunu anlayan dişilerde görülebilir. Aynı durum benim başıma da geldi ve bir önce ki yumurtaların üzerinde iken yeni yumurta geldi hemen eski yumurtaları aldım altından ve yeni yumurtalara yattı.

Acharad

Üyemiz
İnşallah aynı durum ben de de vardır.sadece birinin dolu olduğuna eminim diğerlerini 29unda son kontrolden sonra atıcam.yanlız dişi çok yorulacak hemen yumurtlamadı demek daha baya bi kuluçka da kalacak demek.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Yok dişi için sorun olmaz, siz yemini, mamasını, vitaminini eksik etmeyin sorun olmaz.

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
KUŞUNUZUN kuluçkada yatarken dışarı çıktığında eşleşmesi gayet normal yumurtalarada son yumurtanın üstünden 25 gün geçmeden zarar verme eğer erkek kuşun yavru çıktıktan sonra eşleşmek isterse kuşlarını iyi izle o zaman bazı erkek veya dişiler yavrularına zarar verebilirler  o zaman erkeği veya dişiyi hırçın olanı yavruya zarar vermeden ayırman gerekir.BEN DİŞİ KUŞ kuluçkada yatarken yumurtalarını almadan veya yumurtalarının günü geçip boş olduğunu anladığında yumurtalarını kırar yada dışarı atar bir kuluçkaya yatarken tekrar yumurtladığını ben duymadım  HAYIRLI ÜRETİMLER...

Acharad

Üyemiz
Müjdat TEKİNTUĞ' Alıntı:
KUŞUNUZUN kuluçkada yatarken dışarı çıktığında eşleşmesi gayet normal yumurtalarada son yumurtanın üstünden 25 gün geçmeden zarar verme eğer erkek kuşun yavru çıktıktan sonra eşleşmek isterse kuşlarını iyi izle o zaman bazı erkek veya dişiler yavrularına zarar verebilirler  o zaman erkeği veya dişiyi hırçın olanı yavruya zarar vermeden ayırman gerekir.BEN DİŞİ KUŞ kuluçkada yatarken yumurtalarını almadan veya yumurtalarının günü geçip boş olduğunu anladığında yumurtalarını kırar yada dışarı atar bir kuluçkaya yatarken tekrar yumurtladığını ben duymadım  HAYIRLI ÜRETİMLER...
Müjdat bey valla ben de sizin dediğiniz gibi bekledim ama son yumurtasından (7nci yumurtadan) 18 gün sonra 8nci yumurtayı yaptı bugün.Merakım böyle devam edecek mi acaba.Şimdi daha önceden yaptığı 7 yumurtanın biri dolu diğerleri boş gibiydi. 8nci yumurtayı nasıl ayırdedip de diğerlerini çıkaracam :)Ayrıca son yumurtasının üstünden 18 gün geçti artık dolu yumurtanın kırılması gerekmiyor mu ????

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
birebir aynı durumu yaşıyoruz; 7 yumurta 1 dolu; son yumurtayı 18.günde kırdım ben; yavru 5-6 günlük oldu ve tekrar başladılar yumurtamaya; şu an altında 3 yumurta var; maaşallah yavruya bakıyorlar; benim dişinin 4. ve ilk dolu çıkardığı kuluçka bu; ben de konu açtım bunla alakalı ama cvp alamadım; yanlız arkadaşın dediği mantıklı; belki de yumurtaların  boş olduklarını anladıkları için devam ettiler çiftleşmeye; yumurtalar çıkarsa büyük yavru ezer mi acaba diye düşünüyorum; şimdilik 4 yumurtası ve yumurta tarihleri uygun olan bi çiftim var;o çiftim  daha fazla yumurtlamazlarsa kaydırabilirim yumurtaları..

Acharad

Üyemiz
Tarik PERÇİN' Alıntı:
birebir aynı durumu yaşıyoruz; 7 yumurta 1 dolu; son yumurtayı 18.günde kırdım ben; yavru 5-6 günlük oldu ve tekrar başladılar yumurtamaya; şu an altında 3 yumurta var; maaşallah yavruya bakıyorlar; benim dişinin 4. ve ilk dolu çıkardığı kuluçka bu; ben de konu açtım bunla alakalı ama cvp alamadım; yanlız arkadaşın dediği mantıklı; belki de yumurtaların  boş olduklarını anladıkları için devam ettiler çiftleşmeye; yumurtalar çıkarsa büyük yavru ezer mi acaba diye düşünüyorum; şimdilik 4 yumurtası ve yumurta tarihleri uygun olan bi çiftim var;o çiftim  daha fazla yumurtlamazlarsa kaydırabilirim yumurtaları..
Benim acemiliğime geldi 7nci yumurtadan sonra çiftleştiklerini gördüm keşke yumurtaları işaretleseydim şimdi son gelen yumurta hangisi bilmiyorum ve sanırım boş yumurtaları çıkaramayacağım.Heralde anneye bırakıcam yumurtaları kırma konusunu