Çiftleşmeye engel mi?

polatserkan85

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
polat
Arkadaşlar öncelikle kuşlarımın kafesi oturma odasında ve Işık gece 11 e kadar açık ama kuşlarım bu durumdan rahatsız gözükmüyor uyuyorlar.bu durum çiftleşmelerini engel olur mu? Ikinci olarak forumlarda okuduğum bir Çelişki var kimileri diyor ki kuşlar stres altında olmamalı onları unutun yüksek bir yerde asılı dursun, kimileri de diyor ki kafes çok büyük değilse uçma ihtiyaçlarını giderin. Şimdi benim kuşlar uçurmak için kafeslerini açtığım zaman çok mutlu oluyorlar ve bir irlerine daha yakınlaşıyorlar kafeste durdukları zaman put gibi bekliyorlar benim ne yapmam Lazım. Üretim için önereceğiniz başka Püf noktaları var mı?teşekkürler

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Bence çiftleşmenin kafesle alakası yok salmada da çiftleşirler, lambanın üstünde de yeter ki çiftleşmek istesinler. Yerini yadırgamazsa, eşler uyum gösterirse ve gıdası biraz kuvvetli verilirse her türlü yavru alırsınız.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Salınan kuştan yavru alınmaz bu bi süreçtir ve dikkat dağatacak odada salınma,kafeste gereksiz ekipman,devamlı kalabalık ve yer değişikliği,ısı oynamaları gibi hiç bir etken olmamalıdır.Salmada belli bi sınırlama ve sürüyle olan üretimle evde salınmayı karıştırmayalım arkadaşlar.Kuşların günde 10 12 saat dinlenmeleri gerekir yani hava kararınca  uyumaları enerji toplamaları şarttır.Bunun dışında tek çiftten yavru almak zordur, kuşun aşırı damızlık olması yerini sevmesi gerekir.Beslenme,ortam bir çok ayrıntı var herşey tam olsa bile şans ve nasip de önemli.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Serkan bey kuşların zinde dinç olmasını istiyorsanız  doğal ortamda olan ışığı sağladınız gibi karanlıkta olmalıki denge bozulmasın  kuşların uçması onlar için faydalı tabiiki bu çiftleşmeye engel değil ancak yuvayı benimsemesini istiyorsanız salmayın içiniz rahat değilse kafesi büytebilirsiniz