Ciftlesmiyorlar

Necim

Yeni Üyemiz
Adı
Necim
Soyadı
Dal
Herkeze merhaba aranıza yeni katildim hobi olarak  2 hafta once 1 cift muhabbet kusu aldım üretimhanede tek yavrusuyla beraber duruyorlardi yavru buyumustu ve yavruyu ayirip kuslari aldim erkek kuş disinin yanina yaklasmadan kur sesleri yapiyor ama hic opusmuyorlar ustalarim sorun nedir lutfen yardimci olun ne yapmaliyim haftada 1 mama surekli nijer veriyorum her zaman nijer vermelimiyim birde kafesin oldugu yer masanin ustu yerimi sevmediler acaba

ars06

Üyemiz
Adı
Aras
Soyadı
AĞBABA
2 hafta çok kısa bir süre biraz zaman tanıyın. Yeni ortama ayak uydurmaları gerekiyor. Nijeri kızışsınlar diye fazla vermeyin kuşları yakabilir. Bu süreç en az 2 aydır. Yerine ve bakımına göre 6 ayı bulabilir veya 2 aydan kısa sürebilir. Şuan için çiftleşmemeleri çok normal.

Necim

Yeni Üyemiz
Adı
Necim
Soyadı
Dal
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
çok acele ediyorsunuz bu işin temel prensibi sabırdır

Ne zaman ciftlesirler sizce bizim erkek yanina yaklasmadan kur sesleri yapiyor cok ilginc geldi bana hic yaklasma egiliminde bulunmuyor erkek sadece kur sesleri cikartiyor

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
belli bir zamanı yok ve kimse zaman veremez bunlar canlı sonuçta kendilerini nezaman hazır hissederlerse o zam çiftleşirler 1-2 sene bekleyip de yavru alamayan arkadaşlar var, siz kuşları rahatsız etmeyin yemini suyunu verin yüksek bir yered asın gerisini onlara bırakın.

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
çok acele ediyorsunuz bu işin temel prensibi sabırdır
bende kuşlarımı alalı 7 gün oldu iki yumurta vardı aldığımda hala 2 yumurta var ve sürekli öpüşüyorlar erkek ayağını ikide bi dişinin kanadına dayıyor ama çiftleşme olmuyo . yumurtaların 3.süde gelmiyor dişide çoğu zaman yuva ama yumurtaların üzerine yatıyor mu yatmıyormu bilmiyorum sürekli aklımdan çıkmıyor :S