Çiğköfte (Bursa)

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Ahmet SALMAN arkadaşımızın mekanında yediğimiz çiğköftenin sizlerle ancak resimlerini paylaşabiliyorum. Çiğköfteyi yerken resim işini unuttuk diyebilirim. Gerçi Ahmet birkaç poz çekmişti belki buraya ekler.

Etimiz yağsız ve özel yerden kıyma halinde alındı. İlk önce etimizi; baharatlar, sarmısak, zeytinyağı vs. ile terbiyeliyoruz (malum et çiğ, bu nedenle muhtemel olumsuzlukları önlemek için) ve istirahate bırakıyoruz. Et istirahat ederken diğer malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz (yaklaşık 45dk.). Sonra etimizi ilave edip 15dk. kadar daha yoğuruyoruz. Bir miktar zeytinyağı gezdirerek iyice yağı yediriyoruz (bu hem hazmı kolaylaştırıyor, hemde çiğköftemizi parlak ve güzel gösteriyor). En son yeşillikleride ilave edip 2-3 dakika daha yoğurduktan sonra mıncıklayıp şeklini veriyoruz. Malzemelerin ölçüleri et-bulgur haricinde göz kararı ve damak tadı ile alakalı. 1kg. et'e 1,5kg. bulgur koyuyoruz.

ETİMİZ

ETİMİZİN TERBİYELİ HALİ

ETİN BULGUR İLE KARIŞIMI

YOĞURMA İŞLEMİNİN SONU

DÖKME İŞLEMİNİN SONU

ÇİĞKÖFTEMİZİN YEMEYE HAZIR HALİ

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Allah razı olsun ismail abiden ortalama her ay bizden o eşsiz çiğ köftesini esirgemiyor üşenmiyor masraftanda kaçınmıyor,sağolsun içecekleri bile bize aldırtmıyor,lezzetine gelince benim diyen usta eline su dökemez,Aslında her hafta yapalım diyecem ama bu seferde her ay yapılan çiğ köfte organizasyonundanda oluruz diye korkuyorum ;),resimlerden birkaç karede ben paylaşayım,aslında resimler çoktu ama silindi malesef.

>

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
Allah razı olsun ismail abiden ortalama her ay bizden o eşsiz çiğ köftesini esirgemiyor üşenmiyor masraftanda kaçınmıyor,sağolsun içecekleri bile bize aldırtmıyor,lezzetine gelince benim diyen usta eline su dökemez,Aslında her hafta yapalım diyecem ama bu seferde her ay yapılan çiğ köfte organizasyonundanda oluruz diye korkuyorum ;),resimlerden birkaç karede ben paylaşayım,aslında resimler çoktu ama silindi malesef.
Ahmet abi bu çiğköfteyi şimdi senmi yaptın İsmail abimi gerçi farketmez benim mide şuan tuhaf durumda beni bu resimler mavetti çok güzel hareketler bunlar

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Düzelttim şimdi,birde resimlerde hep ismail abi çıktı çünkü daha kimse gelmemişti,herkez gelincede  köftenin lezzetinden resim çekmeyi unuttuk,çektiğim resimlerin çogunu yanlışlıkla sildim :(

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Cihan AYTAN' Alıntı:
Ahmet abi bu çiğköfteyi şimdi senmi yaptın İsmail abimi gerçi farketmez benim mide şuan tuhaf durumda beni bu resimler mavetti çok güzel hareketler bunlar
Cihan nerde bende okadar marifet,adam harbiden bu işi yapıyor ki ben gurme sayılırım boşa söylemiyorum

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ahmet çiğ köfteyi duyunca beni unuttun çiğ köfteye ortak çıkarmı diye bana dönmedin BİZDE AHMET BİZİ ARAYACAK DİYE BEKLİYORUZ

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ya sen hala kurtlar vadisindesin herhalde biz ahmetle konuşuyoruz sanmışız

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Çok güzel bir ortam, çig köftede harika gözüküyor, afiyet olsun...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
İsmail Afiyet şeker bal olsun 
Yalnız terbiyesiz et almışsınız ete terbiyeyi siz öğretmişsiniz gibi bir izlenim aldım ben  pray
Bursada terbiyeli et satılmıyormu yoksa? rotfl 
Son resimdeki çiğköfteler resmi bir önceki çiğköfte partisinin resmine benziyor sanki ::)

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Son resimdeki çiğköfteler resmi bir önceki çiğköfte partisinin resmine benziyor sanki ::) [/b] [/i]
[/quote]
köfte kalitesi hep aynı ondan öyle gözüküyor selahattin abi

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Ahmet Abi Eline Koluna Sağlık Afiyet Olsun:)