ÇIKAMAYAN YAVRUMU ELİMLE ÇIKARDIM YARDIM EDERMİSİNİZ...

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
muhabbet kuşlarım 1- 2 gun arayla 6 yumurta verdı 4 tanesi yıne 1-2 gun arayla çıktılar 5.- 6. yumurtalarım 10 gun olmasına ragmen çıkmamıştı sonra bugun yumurtayı dışarı atmıştı bende yumurtadan yavru çıkmayacak dıye aldım agırlıgı farklı geldı şuphelendım içini sivri bır cısımle dıkkatlıce açtım yavru çıktı yaşıyordu fakat arkasından sankı bebek kordonu gıbı bırşey çıktı ve çekerken koptu ve bır miktar kan geldı zaten kabugun içindede zarın etrafındada kan vardı ama yavru saglıklı gıbı duruyordu yuvaya attım dişi hemen altına aldı baktım ne yapacak dıye bıraz dıdıkledi agzı kan oldu ve altına aldı buyuk ihtımal kordonu yedi daha sonrada çıkartmadı altından....bılıyorum baya uzun oldu ama bu durum sonunda sonuç ne olur yavrum ölurmu acaba ...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
dişiye bağlı prematüre doğum olmuş sanırım seeninkisi.bakarsa yaşatır dişi.hayırlısı olsun...

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
İNŞ. SAGLIKLI BIR ŞEKILDE BUYUR AKŞAM GIDINCE TEKRAR KONTROL EDECEGIM AMA DIŞIYIDE KIZDIRMAK İSTEMIYORUM BUNDAN SONRAKI YUMURTALAR İÇİN SAKINCA DOGURMASINDAN ENDİŞE EDİYORUM ...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Dişi altına çektiyse yavruyu büyük ihtimalle bakar reddedeceğini sanmam reddedecek olsa ilk dakkada atardı onu.

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
6. YUMURTANINDA ARKA TARAFTAN KIRILDIGINI GORDUM YAVRU YUMURTANIN İÇİNDE VE ÇIKAMIYOR ONADA ÇIKARSAM MI ACABA ...VE BENIM ANLAMADIGIM YUMURTLARKEN 1-2 GUN ARAYLA YUMURTLAMASINA RAGMEN NEDEN İLK 4 YUMURTA ZAMANINDA ÇIKIP DİGER YUMURTALAR SON YAVRU ÇIKTIKTAN 10 GUN SONRA ÇIKTI VEYA ÇIKAMADILAR...

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Yumurtalara geç oturmuş olabilir veya başka bir durum yuvaya kamera koymadan bilemezsiniz. Arkadan kırılması anaç kuşla alakalı yardımcı oluyor  bir süre sonra tekrar kontrol edin çıkmadıysa eğer yardımcı olun. Çokta fazla haşır neşir olmamak lazım bunada dikkat.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Benim 4 yumurtası olan çiftimin 1 yumurtasını ben kırıp yavruyu çıkardım yaşıyor. diğer 3 ü kendi çıktı fakat öldüler.

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
arkadaşlar 5. yumurtadan çıkan yavrum eve gıttıgımde ölmüştü aldım onu içerisinden 6. yumurtada hala çıkmamıştı yumurtayı aldım çok dıkkatlıce yumurtanın içinden çıkardım saglıklıydı yuvaya dıkkatlıce koydum ama dıger yavruların yanında mınyatur gıbı duruyordu bıraz uzagına koydum dıger yavruların ezmesınler dıye yuvayı yerleştırdım dışı altına aldı hemen içeri gırınce 1-2 saat sonra bakınca dışının yavruyu yedırgını anladım kursagı doluydu tek korkum dıger yavruların onu ezmesi bu yavruyuda kaybetmek istemıyorum...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
İşte arkadaşlar bizlerin sürekli anlatmaya çalıştığı şey,kayıt tutmak.Zamanında çıkmayan yumurtaları hemen ılık bir suya koyup yumurtanın içinde yavrunun hareket edip etmediğini kontrol etmeli eyer yaşıyorsa derhal yumurta kabuğu çok dikkatli bir şekilde çıkarılmalıdır.Sonra yavruyu fazla bırgalamadan hemen diğer yavruların yanına bırakılmalı hatta mümkünse yavryuy diğer yavruların hemen alt kenarına ki üşümesin ve anne baksın.

mavci44

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Avcı
Ben güvercinlerde karşılaşırdım. Kuş yumurtayı çatlatır çatlatmaz hemen ayırlmıyor kabuklarından bahsettiğiniz kordonla bağlı ve hemen koparırsanız büyük ihtimalle ölüyor.kordonun ve bağlı olduğu yerin biraz kuruması gerekiyor havayla temasından sonra.Bu nedenle bizim belki yapacağımız en büyük yardım eğer yavrunun çıkma günü geldiyse kabuğun boş kısmını çatlatıp yani küçük bir delik açıp yavrunun çıkmasını kolaylaştırmak yavru zaten sağlıklıysa kendi çıkıyor yani sizin tamamen ayırmanıza gerek yok .  Her ne kadar acı sonuçları olsada tecrübe kazandırıyor bu hadiseler.

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
evet acı bır tecrube oldu bundan sonra renklı kalemle yumurtalara işaret koymayı bunlarıda kayıt altında tutmayı duşunuyorum gunu geçen yumurtalarıda canlı mı dıye ılık su yontemını kullanıcam umarım bundan sonra boyle acı tecrubeler yaşamayız...