Çıkan yavrunun karnını deşilmis şekilde buluyorum

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Arkadaşlar yeni es yaptığım ele alışık muhabbetlerimin çıkan yavru sürekli karni desilmis bir şekilde buluyorum çok acil yardıma ihtiyacım var
http://i.hizliresim.com/dnAOM7.jpg

Orhan ERGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
ORHAN
Soyadı
ERGİN
bi çiftimde olmuştu böyle bi olay.
tahminim,
baba yada anne yavruya yumurtadan çıkarken yardım etmek istemiştir.
istemeden yavruya zarar vermiştir...
nem oranı ya çak düşük yada çok yüksektir,
yavru yumurtadan çıkarken zorluk yaşıyordur...

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Bekliyorum su anda erkekten ise çözülmüştür yok annedeyse problem işimiz var

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Bana deşilmeden ziyade beslenmemiş gibi geldi.Kursak boş yavru 1 2 saat içinde beslenmek zorunda aksi halde ölür.

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Behsat kardeşim sen bu isi biliyorsun o kadar soylim
Arkadaslar yardımci olan herkese tesekkur ederim. Zaten sitede bir sorun olsa ya Behsat koşuyor ya da bir kaç insan
bu sitede bir sorun var yardim eksikliği bilginiz olması açısından. Soyluyorum daha aktif olunmali.

Bu arada soruna gelecek olursak erkeği 2 gun önce ayirmistim.
Şükürler olsun aynen Behsat kardeşimin de dediği gibi oldu erkek kıskançlık yapıp yavruları olduruyormus erkeği ayirinca düzeldi şükürler olsun ben disi den şüpheleniyordum. Erkeği ayırdıktan sonra dışı kus folluga diski yapmıştı gözünü kararttim çöplüğün içini de temizledi dişinin etrafinda diski vari şeyler bulaşmış gibi duruyordu onu da halletmiş olduk follugun içinin temizliği üretimde çok çok çok önemli onu der onu söylerim ağa yalniz hayvanları urkutmeyin abi tekrar tesekkurler

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
          Arkadaşlar bu şekilde çok yavru kaybettim hatta 15-20 günlük yavrularım bile anne baba tarafından öldürüldü.Albinosu lutinonusu spanglesi cok güzel yavruları kaybettim .çok üzücü bir durum.buradaki faktör kuşun karekteri ile ilgili yani anne veya baba yada her ikisi daha önce yuvadan atlayan yavruyu geç ayırma yada kıskanclık yapma gibi durumlardan dolayı bir yavruyu döverek öldürdüyse bunu zamanla huy edinmiş oluyor.yani erkeği değiştirsenizde bu devam edebilir.şahsen bu durumu sürekli takip etmeniz gerekir, kusun karekterini iyi bilmek gerekir.alternatif önlem olarak yavruyu az tüylenince ayırıp elle beslemek icap edebilir..yada kusun bu huyunu biliyorsak yumurtaları altından çekip diger kuluckadaki kusların altına koyabiliriz.

Diğer faktörleri sıralayacak olursak yavru ölümlerinde dişi arka arkaya kulucka yaptıysa artık yavrulara gerektigi gibi bakmaz öldürebilir.kötü davranır, ezebilir.erkegin yada dişinin yavruları kıskanma durumu olabilir.bakımın yetersiz gelmesi etki edebilir.hayvanların yaş ve genel sağlık durumu acısından yavruya bakması uygun olmayabilir, kuş yorgundur, dinlendirilmesi gerekmektedir.

Dişinin bu huyunu unutması zordur.heleki ağzına kan bulustı kanın kokusunu aldıysa işiniz zor.belli bir süre erkeği ayırmak gerekir.dişinin en az 1 ay dinlenmesi gerekir.dişinin sonrasında çiftleşip yavru verdigi vakitten itibaren çiftinize günlük mama verilmelidir.ayrıca 2 haftada bir sularına veterinerden alınan kanatlılar için kaliteli vitamin verilmelidir.en önemli husus sık olarak rahatsız etmeyecek kusları strese sokmayacak sekilde takip etmektir.yuvalık kontolü yavru kontrolü şeklinde.

Arkadaşlar benim tecrübem bunlardan ibaret umarım faydalı olmusumdur.

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Dogan kardesim teşekkür ederim bilgilendirme için
sana katılıyorum birde hayvanlar hakkında her aklınıza geleni yapmayın herkesin söylediklerini tam teşhis koymadan uygulamayin

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ben zamanında beni ilk aradığında birol kardeşe söyledim damızlıklarında problem var elden çıkarabiliyorsan çıkar diye ama sanırım kuşlarına kıyamadığından dolayı yapmadı, bu karın deşme olayı benim hiç başıma gelmedi onun içinde yorum yapmak da istemedim,yavru yuvadan atlayınca kıskanıp öldürme oldu onuda dişi yapıyordu bende iyi takip edip bu sorunu çözdüm ama bu durumu takip etmek oldukça zor, ve bu durumda damızlıkların huyu ile alakalı bir kere dişinin yada erkeğin ağzı kana değdimi artık sonunu alamazsınız erkek yapıyorsa başka dişi ile eşe atsanız dahi yine yapar dişi yapıyorsa başka erkekle eşleseniz dahi yine yapar bu durumu çözmenin yolu ya damızlıkları elden çıkarmak elden çıkarmak derken de tek tek çıkarmakki başkasının başınada gelmesin yada bu tip kuşları eşe atmamak en iyisidir, yada çok iyi takip etmekki buda zor,heleki senin erkek gibi yavru yumurtadan çıkar çıkmaz karnını deşip öldürüyorsa yuvalığa kamera koysanki o da zor takip etmen imkansız, zaten kuşlar ele alışık diyorsun ele alışık kuşlar insanları arkadaş seçmiştir bırak bildikleri gibi yaşasınlar,

Bu forumda ben neredeyse 3 yıldır varım ve herkes birbirine zorunda olmasa bile yardım eder sorduğun zaman yanıt alırsınız, yanıt alamıyorsan ya o konu hakkında bilgisi yoktur ve yanlış yönlendirmek istemez yada artık bazı soruların cevabı forumda vardır cevap vermekten sıkılmıştır onun için cevap vermez, insanların işi gücü var 24 saat forumda bulunamayabilirler, çok acil bir durum varsa forumdan cevap beklemek ve yersiz sitem etmek yerine en yakın veterinere gitmeniz en doğrusudur...Sözüm meclisten dışarı ve birol kardeşim seninle ilgisi yok bu konu ilede alakası yok ama cevap yazılmamasının en büyük nedeni insanların teşekküretme huyunun olmamasıdır...