ben zamanında beni ilk aradığında birol kardeşe söyledim damızlıklarında problem var elden çıkarabiliyorsan çıkar diye ama sanırım kuşlarına kıyamadığından dolayı yapmadı, bu karın deşme olayı benim hiç başıma gelmedi onun içinde yorum yapmak da istemedim,yavru yuvadan atlayınca kıskanıp öldürme oldu onuda dişi yapıyordu bende iyi takip edip bu sorunu çözdüm ama bu durumu takip etmek oldukça zor, ve bu durumda damızlıkların huyu ile alakalı bir kere dişinin yada erkeğin ağzı kana değdimi artık sonunu alamazsınız erkek yapıyorsa başka dişi ile eşe atsanız dahi yine yapar dişi yapıyorsa başka erkekle eşleseniz dahi yine yapar bu durumu çözmenin yolu ya damızlıkları elden çıkarmak elden çıkarmak derken de tek tek çıkarmakki başkasının başınada gelmesin yada bu tip kuşları eşe atmamak en iyisidir, yada çok iyi takip etmekki buda zor,heleki senin erkek gibi yavru yumurtadan çıkar çıkmaz karnını deşip öldürüyorsa yuvalığa kamera koysanki o da zor takip etmen imkansız, zaten kuşlar ele alışık diyorsun ele alışık kuşlar insanları arkadaş seçmiştir bırak bildikleri gibi yaşasınlar,
Bu forumda ben neredeyse 3 yıldır varım ve herkes birbirine zorunda olmasa bile yardım eder sorduğun zaman yanıt alırsınız, yanıt alamıyorsan ya o konu hakkında bilgisi yoktur ve yanlış yönlendirmek istemez yada artık bazı soruların cevabı forumda vardır cevap vermekten sıkılmıştır onun için cevap vermez, insanların işi gücü var 24 saat forumda bulunamayabilirler, çok acil bir durum varsa forumdan cevap beklemek ve yersiz sitem etmek yerine en yakın veterinere gitmeniz en doğrusudur...Sözüm meclisten dışarı ve birol kardeşim seninle ilgisi yok bu konu ilede alakası yok ama cevap yazılmamasının en büyük nedeni insanların teşekküretme huyunun olmamasıdır...