ciklet balığı ile melek balığı aynı akvaryumda yaşarmı ?

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
Abilerim ben bugün ciklet balığı aldım öncedende lepistes ve melek balığı besliyordum lepistesle cikletin aynı akvaryumda yaşamayacağını biliyorum ama melek balığıyla ciklet aynı akvaryumda yaşar mı bunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim . :)

senelahmet

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Şenel
Tamadır sorunu çözdüm 2 akvaryumda beslemeye başladım .. Benim için sorumluluklar çoğaldı :D Güvercin ,Lepistes,Moli,Melek balıkları,Ciklet türleri ,Muhabbet kuşları :D

Rafet TANIŞ

Üyemiz
Adı
Rafet
Soyadı
TANIŞ
Hiçbir balık türü başka balık türü ile aynı akvaryumda yaşamaz. Yaşatmak istiyorum derseniz üretim yapamazsınız. 

yasin milayım

Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
milayım
evet yaşar ama senin netür çik let besliyorsun ben melek  ve japon balığı koydum . yaşadılar ama akvaryuma ilk önce melek balığını koyacaksın.daha sonra çikletleri koy akşamları iki üç gün karanlık olmasın çünkü çikletler karanlıkta avlanırlar. ilk denemende ölebilirler tekrar dene sonunda yaşayacaklardır emin olabilirsin.....

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
karma akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta balık seçimidir.  balıklar ikiye ayrılır.  DİŞLİ BALIKLAR...  İYİ HUYLU  SAKİN VE MÜLAYIM OLAN BALIKLAR 
bunlarda kendi aralarında ayrılırlar fakat bu iki gurubu  kendi aralarında besleyebilirsin.
rafet başkanın dediği gibi  üretim yapacaksan tek tür beslemek hepsinden  daha avantajlı olur

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Merhaba ayrı türlerin beslenmesinde öncelikle dikkate alacağınız en önemli konu beslenme şekilleri ve ebatlar arası farktır.Unutmayın ki bunu herkes bilir Büyük balık Küçük balığı her zaman yer.Cıkletler genel ağırlık da etçil olarak tabir ettiğimiz besinler ile beslenirler ve ilerleyen zamanlar da Akvaryumun hacmi ve düzenli su değişimi ile büyürler.Canlı doğuranlar ise Bitkisel dediğimiz besinler ile beslenirler.
Ayrı türleri tek akvaryumda tutabilmeniz için en önemlisi aynı beslenme programına dahil olmaları 1. şarttır.