dou
Üyemiz
Değerli forum üyeleri yeni aldığım çimlendirme aparatını nasıl kullanılacağı hakkında yardım istiyorum...tohum olarakta şimdilik versele-laga'nın hazır kiloluk olan çimlendirmelik tohum karışımını aldım şimdiden teşekkürler.
Ahmet BeyAhmet TOPRAK' Alıntı:kardeş tohumları güzelce yıkıyorsun sonra 6 saat kadar suda bekletiyor sonra tekrar süzüp aparatın içi görünen kısımlarından 3 tane var onun en altta olanına koyuyorsun en üsteki bölmeye arada su ekliyorsun ki tohumlar kurumasın diye zaten su en alta ki bölmede toplanıyor onu döküp ara ara su ekliyorsun . 3 tane içi görün bölme olması sebebi ilk koyduğun tohumlar çimlenirken diğer bölmelere de tohum ekliyorsun zaman ile en alta ki bölmeye bi yukarı alıyorsun diğerleri yeni koyduklarını alta geçiriyorsun en alta ki en üste geçiyor en üsteki hazır oluyor böylece sonra vanodinli suda 15 dk bekletip yıkayıp kuşlara ikram ediyorsun umarım açıklayıcı olmuştur sağlıklı üretimler .aparatın amacı sürekli hazırda çimlendirilmiş tohum bulundurmak ben kullanıyorum gayet faydalı oluyor
nerden ve kaça aldığınızıda paylaşabilirmisiniz.Ahmet TOPRAK' Alıntı:kardeş tohumları güzelce yıkıyorsun sonra 6 saat kadar suda bekletiyor sonra tekrar süzüp aparatın içi görünen kısımlarından 3 tane var onun en altta olanına koyuyorsun en üsteki bölmeye arada su ekliyorsun ki tohumlar kurumasın diye zaten su en alta ki bölmede toplanıyor onu döküp ara ara su ekliyorsun . 3 tane içi görün bölme olması sebebi ilk koyduğun tohumlar çimlenirken diğer bölmelere de tohum ekliyorsun zaman ile en alta ki bölmeye bi yukarı alıyorsun diğerleri yeni koyduklarını alta geçiriyorsun en alta ki en üste geçiyor en üsteki hazır oluyor böylece sonra vanodinli suda 15 dk bekletip yıkayıp kuşlara ikram ediyorsun umarım açıklayıcı olmuştur sağlıklı üretimler .aparatın amacı sürekli hazırda çimlendirilmiş tohum bulundurmak ben kullanıyorum gayet faydalı oluyor
ben ankara da dost pet shop tan aldımOrhan ERGİN' Alıntı:nerden ve kaça aldığınızıda paylaşabilirmisiniz.
zira bende düşünüyorum...
Birde bu sekilde deneyecegim bir kac denemem basarisiz oldu ama gayet aciklayici tesekkurlerİlker TAŞDELEN' Alıntı:Ben kullanıyorum çok kullanışlı ve pratik ilk önce tohumları ılık suda 5-6 saat bekletiyorum...daha sonra katlara seriyorum..en üstteki kaba su koyuyorsunuz alttaki katlara yavaş yavaş iniyor her kattaki tohumlar sulandıktan sonra en alttaki kata kadar su iniyor..tohumlarda su kalmıyor..katlar kapalı olduğundan nemde içeride muhafaza ediliyor 1-2 günde tam kıvamına geliyor tohumlar..rahatsız edici koku falan olmuyor..tohumları aparattan alarak 10 dakika elma sirkesi konulmuş suda bekletiyorum..mubişler saldırarak afiyetle kursağa indiriyor...