Çimlenmiş Buğday Hakkında

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Abilerim çimlenmiş buğdayı her gün vermemde bir sakınca var mıdır.Kuşlar çok seviyor ve hemen hemen her gün veriyorum yemliğin yarısından fazlasını dolduruyorum bir çifte o kadar buğday fazla mı acaba.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Her şeyin fazlası zarar bende yeni kulanmaya başladım, ben hafdada bir gün veriyorum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yasin ÖZCAN' Alıntı:
Abilerim çimlenmiş buğdayı her gün vermemde bir sakınca var mıdır.Kuşlar çok seviyor ve hemen hemen her gün veriyorum yemliğin yarısından fazlasını dolduruyorum bir çifte o kadar buğday fazla mı acaba.
BU konu ile arşivde bir yıgın bilği var bilğine...

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Yahya SAYIN' Alıntı:
BU konu ile arşivde bir yıgın bilği var bilğine...
biliyorum Yahya Bey birçoğuna da baktım okudum ama her gün vermenin zararı olup olmadığı konusunda fikir sahibi olamadım bu yüzden yeni konu açıp sorma ihtiyacı hissettim.İlginiz için teşekkür ederim.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yasin ÖZCAN' Alıntı:
biliyorum Yahya Bey birçoğuna da baktım okudum ama her gün vermenin zararı olup olmadığı konusunda fikir sahibi olamadım bu yüzden yeni konu açıp sorma ihtiyacı hissettim.İlginiz için teşekkür ederim.
Ben 4-5 gün yetecek kadar yaparım ve hergün mamanın içine karıştırarak yavrulu ve yumurtalı çiftlerime veririm...Yavru ve yumurtası olmayan çiftlerimede sadece (mamasız)çimlendirmeden azar azar (1 tatlı kaşıgı) hergün elimdeki çimlendierme bitinceye kadar veririm...(artan çimlenmiş tohumları saklama kabında buzdolabında saklarım)

:)

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Yahya SAYIN' Alıntı:
Ben 4-5 gün yetecek kadar yaparım ve hergün mamanın içine karıştırarak yavrulu ve yumurtalı çiftlerime veririm...Yavru ve yumurtası olmayan çiftlerimede sadece (mamasız)çimlendirmeden azar azar (1 tatlı kaşıgı) hergün elimdeki çimlendierme bitinceye kadar veririm...(fazla çimlenmiş tohumları saklama kabında buzdolabında saklarım)

:)
Ayrıca bu yaptıgım çimlendirme bitmesine yakın yeni çimlendirmeyi hazırlarım...1-2 gün bu çimlenme hazırlana kadar ara vermiş olurum...(kuşlara yeni çimlenme hazırlana kadar 1-2 gün ara vermiş olurum)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavrulu çiftlerin mamasına bende hergün karıştırıyorum Yasin. Herhangi bir sakıncası olmaz. Sonuçta ilaç vermiyorsun gıda takviyesi bu

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Arkadaşlar Merhaba,
Çimlendirilmiş Tohumların kuşlarımıza faydaları hakkında hepinizle hemfikirim.
Lakin Özellikle Yaz aylarında Çok çabuk Bozulma,Ekşima ve Küflenme yapacaktır.Bu nedenle Benim Önerim Hiç olmazsa Yaz aylarında Bulabilirseniz Mamaya Ruşeym karıştırmanız, Bulamazsanız Çimlendirdiğiniz Tohumları En az 30 dakika Vanodin yada benzer Dezenfektanlı suda bekletip, 30 dakika sonra 3-4 kezde duru su ile durulayıp suyunu tamamen akıttıkdan sonra mamaya karıştırmanız Dahada yararlı olacaktır.
Saygılar.