BU konu ile arşivde bir yıgın bilği var bilğine...Yasin ÖZCAN' Alıntı:Abilerim çimlenmiş buğdayı her gün vermemde bir sakınca var mıdır.Kuşlar çok seviyor ve hemen hemen her gün veriyorum yemliğin yarısından fazlasını dolduruyorum bir çifte o kadar buğday fazla mı acaba.
biliyorum Yahya Bey birçoğuna da baktım okudum ama her gün vermenin zararı olup olmadığı konusunda fikir sahibi olamadım bu yüzden yeni konu açıp sorma ihtiyacı hissettim.İlginiz için teşekkür ederim.Yahya SAYIN' Alıntı:BU konu ile arşivde bir yıgın bilği var bilğine...
Ben 4-5 gün yetecek kadar yaparım ve hergün mamanın içine karıştırarak yavrulu ve yumurtalı çiftlerime veririm...Yavru ve yumurtası olmayan çiftlerimede sadece (mamasız)çimlendirmeden azar azar (1 tatlı kaşıgı) hergün elimdeki çimlendierme bitinceye kadar veririm...(artan çimlenmiş tohumları saklama kabında buzdolabında saklarım)Yasin ÖZCAN' Alıntı:biliyorum Yahya Bey birçoğuna da baktım okudum ama her gün vermenin zararı olup olmadığı konusunda fikir sahibi olamadım bu yüzden yeni konu açıp sorma ihtiyacı hissettim.İlginiz için teşekkür ederim.
Ayrıca bu yaptıgım çimlendirme bitmesine yakın yeni çimlendirmeyi hazırlarım...1-2 gün bu çimlenme hazırlana kadar ara vermiş olurum...(kuşlara yeni çimlenme hazırlana kadar 1-2 gün ara vermiş olurum)Yahya SAYIN' Alıntı:Ben 4-5 gün yetecek kadar yaparım ve hergün mamanın içine karıştırarak yavrulu ve yumurtalı çiftlerime veririm...Yavru ve yumurtası olmayan çiftlerimede sadece (mamasız)çimlendirmeden azar azar (1 tatlı kaşıgı) hergün elimdeki çimlendierme bitinceye kadar veririm...(fazla çimlenmiş tohumları saklama kabında buzdolabında saklarım)
![]()