cins ve yaş -yardım lütfen..!

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Arkadaşlar kuşlarımın cinsleri ve yaşları konusunda bilgi alabilirmiyim? cok zmndır yavru almaya çalışıyorum.acaba hatalı eş seçimimi var.?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. çift Lutino dişi 5-6 aylık, albino  erkek 6-7 aylık .
2. çift Üçüncü resimde sağdaki dişi 5-6 aylık , soldaki erkek 3-4 aylık..
Maşallah süperler...

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
abicim teşekkür ederim.ama bu lutino(sarı) çok vahşi damızlık bir İngiliz kuşumu öldürdü:( dinlendirmek için ayırmıştım erkeği dişiden. beyaz (dişi) , sarı (erkek) dogrumudur acaba abi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tam tersi. %100 Beyaz erkek sarı dişi. Lutino, damızlık bir kuşu öldürmüş. Genelde dişilerin yaptığı bir hareket. Hele de  damızlık kuş lutinonun kafesine sonradan koyulduysa. ( Damızlığın cinsiyeti neydi ? )

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu öldürülen erkek lutinonun durduğu kafese mi koyuldu?  Yoksa lutino mu erkeğin kafesine koyuldu? Bu çok önemli.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
lutino ve albinonun oldugu kafese koyuldu.ben bu ırkları anlayamadım 1 yasından büyük bir kuşu 2-3 aylık lutino nasıl dövüp , ölümüne sebep olabilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Doğan YILMAZ' Alıntı:
lutino ve albinonun oldugu kafese koyuldu.ben bu ırkları anlayamadım 1 yasından büyük bir kuşu 2-3 aylık lutino nasıl dövüp , ölümüne sebep olabilir.
Büyük ihtimalle kafesini paylaşmayı kabullenmedi erkek de kendisinden büyük olunca dişiye baskı yaptı dişi de daha kızışmamıştı yani hazır değildi bu yüzden dişi erkeği kafeste istemedi. Kuşlar değişik huylara sahip. Saldırı  bir anda başlar ve görülmezse genelde ölümle sona erer. Yaş ciddi saldırılarda pek önemli değildir. Dişiler erkeklerden daha hırçındır. Baskın olan erkek gibi görünse de dişi ufaktan ufaktan erkeğin üstünde bir baskı uygular. Hele de erkek dişinin kafesine sonradan gelense. Bu yüzden her zaman üretim yapılacak kafese erkek dişiden 1 hafta kadar önceden koyulmalı.