>>>cinsiyet belirleme zorlugu<<<

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
oncelikle herkesden ozurdileyerek
bu soruya 20 cift kusun uzerinde kus besleyen beslemis olan uretimhanesi olan yani tecrubeli ustalarin olayi bire bir yasamis uslarimizin cevaplamasinda fayda goruyorum

cinsiyeti muallak kalan kalmasi ihtimali bulunan yada anlasilmasi zaman gerektiren  mutaston albino lutino vb kuslarin cinsiyetleri cere haricinde anlamanin yolu nedir
davranislari ayagi kur yapisi vb gibi olaylar hakkinda ustalarimiz bu baslik altinda tartisabilirmi
zira cinsiyet sormakdan siteyi rahatsiz ettigimi dusunuyorum bir cok kiside bu konuda acemi olunca sorular cogaliyor

ustalardan tecrubeli ureticilerimizden goruslerini rica ediyorum

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Benim kendi izlenimlerim neticesinde  erkek ve dişide farklılıklar doğada olsun kafesdeki tüm kanatlılar olsun yetişkinlerde her zaman erkek ilk ağza kusar yetişkin dişinin  cennetde sevdada muhabbetde (cinsiyetini  bilemediklerimde bu kaideye göre hareket ediyorum.

Eleştirilere saygım var  Selam ve dua ile

warlords

Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
kansu
Mesela bu kuşun cinsiyeti nedir ? Ustalardan yarım gelirse çok sevinirim.

warlords

Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
kansu
teşekkür ederim ama bu albino ve eklediğiniz linkte,
" Diğer mutasyonlardaki erkek cere rengi  Genellikle Albino,Lutino, Fallow, Lace wings, Çekinik parçalı ve baskın parçalı mutasyonlarda görülen bir durumdur.
Uzman olmayan bir kişinin yetişkin bir kuşta bile şüpheye düşürecek durumları olabilir.
Genellikle bu renkleri yavru olduğu ve bazende dişi olduğu zannedilir." yazmakta ben işin içinden çıkamadığımdan bu resimleri ekleyerek soru sordum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KUŞUNUZUN PROFILDEN RESMINI YAPIŞTIRIN KAFA YAPISINDAN HER NE CINS MUHABBET OLURSA CEVAPLAYABILIRIM
SIZDE BILIRSINIZ
DIŞILERIN KAFASI ERKEĞE GORE KUÇUK VE GAGADAN SONRA EĞİMLİ YATIK TEPE YAPMADAN ÇIKAR
ERKEKSE DIŞIYE GORE BUYUK VE GAGADAN SONRA DIK VE BIR MIKTAR DİŞİYE GORE DIK ÇIKAR

ÇATALINA BAKARAKTA ANLAYABILIRSINIZ SLM

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
kemal bey tam istedigim turden bir cevap oldu cere harici belirtilere guzel bir ornek baska varmi acaba ayaklar davranis durus vs

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
bir yöntem daha var bir ipin ucuna iğne geçirin bu iğneyi yukarıdan sarkıtarak kuşun cinsel organına yaklaştırın daire  yaparsa dişi yukarı aşağı hareket ederse dişidir (yada tam tersi) forumda ve youtube da bunla ilgili videolar var bu yöntem özellikle papağan cinslerinde kullanılıyor(cinsiyet tespiti zor olduğu için).

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Hasan YILDIZ' Alıntı:
bir yöntem daha var bir ipin ucuna iğne geçirin bu iğneyi yukarıdan sarkıtarak kuşun cinsel organına yaklaştırın daire  yaparsa dişi yukarı aşağı hareket ederse dişidir (yada tam tersi) forumda ve youtube da bunla ilgili videolar var bu yöntem özellikle papağan cinslerinde kullanılıyor(cinsiyet tespiti zor olduğu için).
bu vidyolardan 1 tanesini paylaşabilirmisiniz