Cinsiyet Cins Yaş ve İsim Tavsiyesi Lütfen :)

Sarpkale

Yeni Üyemiz
Adı
Sarp
Soyadı
Kale
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,

Geçen sene önünden geçerken öylesine girdiğim muhabbet kuşu dükkanından bir anlık kararla bir yavru erkek (en azından ben öyle sanıyorum) muhabbet kuşu aldım. Tüyleri sarı alt tarafı maviydi. 5 ay kadar yaşadı, sonra ishal oldu ve öldü. Oysa ne kadar da alışmış ne kadar da sevmiştik eşimle. Çok üzüldük ölünce, o gün kafesi balkona koymuştum. O günden sonra da düne kadar hiç dokunmadım.

İki gün önce tekrardan bir muhabbet kuşu alma hevesi depreşti içimizde. Bu sefer almadan önce nasıl alınması gerektiğini okudum ve bu sefer başka bir pet shoptan mavi beyaz bir erkek yavru aldım. (En azından ben öyle sanıyorum, satan eleman yavru ve de erkek dedi).

Lakin aldığımdan beri kafesinde öylece oturuyor. Görseniz Karadeniz'de gemileri batmış dersiniz. Bugün elimi kafesine uzattım, hiç kaçmadı. Elimi ağzına uzattım ısırdı, karnını okşadım yine kaçmadı. Geçen sene ölen kuşumun yanına elimi ilk uzattığımda kafeste fır fır dönmüştü.

Sizce acaba bu durum normal mi? Bir de sizden ricam kuşum kaç aylık, cinsi ve de cinsiyeti ne acaba?

Bu arada isim tavsiyesinde de bulunursanız sevinirim. İsmini daha koymadık da. :)

Cevaplarınızı büyük bir merakla bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
Kusunuz  en fazla 3 aylik erkek. Gayet saglikli yesillik wermeyin fazla hafta bir olabilir ishal yapiyor cunku . Zamanla size alisacaktir arada bir disarya cikarin gunluk yarim saat kadar ilgilenrseniz urkutmeden ani hareklwrle yaklasmazsaniz alisir konusturmak icinde bir kelimeyi dewamli soylerseniz zamnla dinleye dinleye konusmaya cabalayacaktir insallah konusacaktirda . Bide isim olarak benim bi kusum wardi cok akilliydi cagrdigimda parmagima gelirdi operdi top oynardi vs... Adi CANÊ ydi ..

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
Bu arada gunluk yumurta mamasi werebilirsiniz kalamar(muekkep baligi sirt kemigi) we de minarel blok gaga tasi kafesine asin kusun sagligi acisindan iyi olur.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Maşallah kuşunuza aynı renk benimde kuşlarımın yavruları vardı. Kuşunuz erkek ama çokta küçük değil en az 3 aylık vardır tahminim 50-60 günlük bir yavru alsaydınız daha kolay eğitirdiniz ama petshoptan alınca böyle oluyor genelde. Bu arada eski kuşunuzla aynı tepkileri vermemesi normaldir her kuşun huyu suyu farklıdır. Elinizden kaçmıyorsa daha kolay eğitirsiniz. parmağınızla göğsünü okşayın ve parmağınıza çıkmasını sağlayın. Bu arada evin içinde uçurmak için biraz bekleyin önce evi odayı tanısın ki bir yerlere çarpmasın. İsim olarak kendi kuşlarımın isimlerini söyleyeyim fikir olur belki çiko var evcildir ve konuşur, çakıl var bulut var.
Birde bu siteyi incelerseniz kuşların beslenmesiyle hastalıklarıyla ve bir çok konuyla ilgili çok bilgi edinirsiniz.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kuş 2.5 aylık civarı erkek yerli mai spangle maşallah güzel .alıştırmaya uygun yeteri kadar ilgilenirseniz güzel bi dost kazanmış olursunuz

Sarpkale

Yeni Üyemiz
Adı
Sarp
Soyadı
Kale
Arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. En çok da kaç aylık olduğunu merak ediyordum. Demek 3 aylık filan. Çok da büyük olmamasına sevindim.

Bu arada bulut ismi çok hoşuma gitti, sanırım bulut koyacağım. Diğer arkadaşların yorumlarını da bekliyorum.