Cinsiyetleri için yardımcı olur musunuz?

ErolDSV-ALMAnya

Takipçi Üyemiz
Adı
Erol
Soyadı
Baskal
Arkadas cok yakIndan cekmissin fotolari biraz daha uzaklassaydIN smileki
saka biryana uzakdan gördügüme göre ikiside disi

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
fotolar çok net değil ne desem yalan konusmuş oluruz ama biri dişi gibi.. diğeri tam net değil.. kuşların yakından flaşsız cekermisinzi cere rengini.

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Hocam görünürde ikisi dişi gibi görülüyor...

Musatafa ERTAŞ

Yeni Üyemiz
Anlamadım ya aslinda bir üreticiden hediye geldi bu kuşlar bize. Üretici Biri dişi biri erkek dedi. Ama sitede herkes ikisi de dişi diyor kafamız karıştı bizimde. Ne yapabiliriz, erkek almak doğru olur mu?
Yorumlarınız gerçekten de çok önemli bizim için..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
2 side dişi :) tam kesin emin olmamız için elinize alıp çok yakından çekin birde. ikiside çok güzel maşallah

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
kuşlar küçük o yuzden zor belli oluyor ama son resimde belli ediyor kabarık olan erkek diğeri dişi

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Soner ÖZ' Alıntı:
kuşlar küçük o yuzden zor belli oluyor ama son resimde belli ediyor kabarık olan erkek diğeri dişi
Faruk ÇELİK.' Alıntı:
2 side dişi :) tam kesin emin olmamız için elinize alıp çok yakından çekin birde. ikiside çok güzel maşallah

son resimde erkegi nasıl gördun bendemı sorun var :D ikiside kızışmış dişi bunların bence tabi karaltı gıbı cıkmış cereleri hem çift olarak aldıysanız kafeste aynanın ne işi var :) :) Soner bey birde kuşlar cınsıyet ayrımı ıcın yeterince büyük 

(SİZİ YANILTMAK İSTEMEM KESİN BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM FOTO BANA GÖRE HALA NET DEĞİL :D )

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
net fotograf çekiniz... ve o kafesin  içini yaşanılabilir hale getiriniz...  hatta  40*40*40 salmalardan alınız bu kafes onlara ancak kreş gibi olur....

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
resimlerin net degil ve çok uzaktan çekildigi için tam belli olmuyor ama şimdi tekrar iyice inceledigide resimde önde duran kuş sanki erkek gibi duruyor. digeri zaten kesin dişi :) çok daha yakından resmini çekip eklerseniz daha saglıklı bilgi verebiliriz.
bu arada kafesin içerisindeki duracak sayısını azaltın. oyuncakları çıkartın. ıvır zıvır gereksiz şeyleri çıkartın hem yer kaplar kuşlar rahat edemez ve kuşların kızışmasına birbirleri ile olan ilişkisinin azalmasına sebep olurlar.sadece 1 tane veya 2 tane duracak olsun yeter.ayrıca yuvalık takılı degilse 1 tanede yuvalık takın.+ kalamar kemigi ve kuş kumuda koyun :)

[/quote]

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yine pek belli olmuyor. Daha yakın fotoğraflar daha yararlı olur.

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
son resimde erkegi nasıl gördun bendemı sorun var :D ikiside kızışmış dişi bunların bence tabi karaltı gıbı cıkmış cereleri hem çift olarak aldıysanız kafeste aynanın ne işi var :) :) Soner bey birde kuşlar cınsıyet ayrımı ıcın yeterince büyük 

(SİZİ YANILTMAK İSTEMEM KESİN BİR ŞEY SÖYLEMİYORUM FOTO BANA GÖRE HALA NET DEĞİL :D )
BATUHAN BEY EN ALTTAKİ RESİMDE BELLİ OLUYOR BİRİ DİŞİ BİRİ ERKEK İŞTE VE HATTA BENDE AYNI CERE RENGİNE SAHİP ERKEK VAR DİŞİSİNE İKİ KULUÇKADA 14 YUMURTA YAPTIRDI BUDA BENDEKİ O ERKEK

Musatafa ERTAŞ

Yeni Üyemiz
Hepinize verdiğiniz fikirler için çok teşekkür ederim. Çok iyi fotoğraflar çekemedim farkındayım. Belki fotoğraflar iyi olsaydı bu kadar belirsizlik olmayacaktı. Şuan maalesef yeni fotoğraf ekleme şansım yok ama en kısa süre ekleyeceğim. Soner Bey'in kuşuna benziyor aslında benim kuş da. Burun etrafı çok net görünmüyor ama mavi. Ayrıca öpüşüyorlar da kuşlar..
Yuvalık tavsiyeleriniz ne olur bana? Nasıl bir yuvalık takmalıyım? Yem ne kullanmalıyım (şuan açık yem kullanıyorum)?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
yuvalık olarak yatay olanlardan almanızı şiddetle tavsiye ederim. dikine olanlar amatör işi yuvalıklar. yem konusunda ben normalde karışık açık yem kullanıyordum ama kuşlar akıllı yemlikte yemi çok eşeledikleri için artık sade yem kullanma taraftarıyım.tercih sizin, imkanınız varsa bol bol yumurta haşlayıp mama ile karıştırıp verin..