CİNSLERİ VE IRKLARI KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ...

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
yeni aldığım kuşların yeşil olanı erkek mavi olanı dişi diye verdiler bana doğrumudur bide 6 aylık civarında dediler ama nedense hiç anlaşamıyorlar gibi geliyor bana yeşil yaklaşınca diğeri saldırıyor bide yeşil kafesle öpüşüyor sürekli nerdeyse kafes üretimine geçecez :) foto ekleyeceğim becerebilirsem videoda ekleyeceğim. ırkları hakkındada bilgi verebilirseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler.

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
mavi olan dişi, erkekte yeşil olan güzel kuşlar maşallah .bol yavru alırsınız inşallah...........

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yeşil erkek, mavi dişi, ceredeki buz mavisine çok fazla takılma , zamanla beyaza, kahverengine döner veya
ceresi buz mavisi kalıpta yavru veren 4*4 lük büyüten dişilerde olabiliyor

maşallah kuşlar muazzam muhtemelen 1. dereceden bi ingiliz kırıklığı var gibi

ve birde kullandığın tahta tünekler kaç mm lik ve çok kaygan gibi görünüyor ?

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
kaç milim olduğuna hiç dikkat etmedim inanın tahta olursa daha iyi olur dedi burdaki üstadlar bende petshoptan aldım uzundu kestim eğer çok inceyse daha kalınını alırım dediğim gibi daha acemiyim sizlerden öğrenecek çok şeyim var çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
birde dediği gibi 6 aylık falanmı kuşlar yoksa yaşlımı

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
birde dediği gibi 6 aylık falanmı kuşlar yoksa yaşlımı
tüyleri oturmuş ama gözlerindeki ırisler resimde tam belli değil fakat banada 6 aylık gibi geldi
istersen forumda resimli anlatım vardı galiba oradan karşılaştırırsan daha iyi olur

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Ömer ADAM' Alıntı:
tüyleri oturmuş ama gözlerindeki ırisler resimde tam belli değil fakat banada 6 aylık gibi geldi
istersen forumda resimli anlatım vardı galiba oradan karşılaştırırsan daha iyi olur
bakayım abi bulabilirsem çok teşekkür ederim.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
yuvalık takmam doğrumu sizce çıkarayımmı onu ne dersiniz. ilk yumurtaları yavruları alsam daha profesyonel bakacam olaya  :D heyecan biraz sanki ama kesinlikle rahatsız etmiyorum yem su temizlik haricinde kesinlikle uğraşmıyorum uzaktan izliyorum.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
abi gagasının haricinde öğrenme imkanımız yokmu satan adam makattanda baktım ben dişi falan dedi güven bana dedi hemen eşe girerler dedi o nedenle aldım cehalet işte bilmemek nekadar kötü birşey

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kuşlarınızın Maşallahı var...Gri olan dişi, yeşil olan erkekdir.Kuşlarınız ingiliz kırması diye tabir ettiğimiz kuşlardandır...

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kuşlarınızın Maşallahı var...Gri olan dişi, yeşil olan erkekdir.Kuşlarınız ingiliz kırması diye tabir ettiğimiz kuşlardandır...
çok teşekkür ederim abi sağol gönül rahatlığıyla bir arada tutabilirim kuşları ozaman inşaallah yavrularınıda görürüm.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
çok teşekkür ederim abi sağol gönül rahatlığıyla bir arada tutabilirim kuşları ozaman inşaallah yavrularınıda görürüm.
İnşaAllah, Amin... :)

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kuşların ikisde erkek diyen arkadaşı tebrik ederim.bu çiften yavru aldımı patlar gider. ;D

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ömer ADAM' Alıntı:
yeşil erkek, mavi dişi, ceredeki buz mavisine çok fazla takılma , zamanla beyaza, kahverengine döner veya
ceresi buz mavisi kalıpta yavru veren 4*4 lük büyüten dişilerde olabiliyor

maşallah kuşlar muazzam muhtemelen 1. dereceden bi ingiliz kırıklığı var gibi

ve birde kullandığın tahta tünekler kaç mm lik ve çok kaygan gibi görünüyor ?
+1

çağlar bey

yeşil olan erkek gri olan kuşunuz  da dişi gri olanın yani dişinin  cere rengi hormanal sebepten mavimsi görünebilir  buda bu işi çok iyi kavrayamayanların yanılmasına sebep olur ama burun deliklerinin etrafındaki beyazlık mutlaka dişiyi  ele verecektir yakında tamamen beyazlar hatta koyu kahverengiye döner maşallah ingiliz kırması 5-6 aylık civarı hazır kuşlar

ömer kardeşim en net cevaplardan birini vermiş çok açıklayıcı olmuş ağzına eline sağlık

bu kuşların ikisinede erkek diyen arkadaşımız gibi birçok arkadaşımıza seslenmek istiyorum eğer acemiyseniz veya emin değilseniz insanları boş yere yanlış yönlendirmeyin ..

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
sağolun valla yüreğime su serptiniz kuşların ikiside erkek yazısını görünce sitres yaptım birden ama şimdi içim rahat üstadlar ne derse o.