Çok acı bir tecrübe yaşadım

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Kuşum ilk kuluckasının ardından  daha yavruları tam büyütmeden yeniden yumurtladı

6 tane yumurtası vardı ve kafesin içine elini sokunca kopartan kusum elimi yuvalığa soktuğumda ısıramıyordu bende boş yumurta varsa kırayım dedim demez olaydım

Yumurtanın bir tarafı boştu ve içi siyahtı dedim bu boştur ama değilmiş o nefes alışı falan öldürmek zorunda kaldım kırıncada 2-3 günlük daha yumurta sarısı kalmıştı  yumurtanın içinde öldürmeseydim keşke cok pişman oldum

Teselli edin lütfen  :(

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
geçmiş olsun bunlar hep aceleciliğimizden başımıza geliyor inşallah birdaha yaşamazsınız

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
kardeş keşke karışmasaydın oluruna bıraksaydın hayvanın psikolojisini bozmuş olabilirsin keşke yapmasaydın...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
geçmiş olsun Allah daha beter olaylardan saklasın

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
kemal akbulut' Alıntı:
ĞEÇMİŞ ÖLSUN YAVAŞ YAVAŞ BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN SLMLA EN SON ÇARE KIRMAK LAMBA VAR SU VAR

Abi lambayla baktım zaten ama yumurtanın bir tarafı boştu bende dedim bu kesin içinde ölmüştür dedim birazda siyahlık vardı ama 17 günlük yumurta falandı  :(

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlanmaz ışık ile kontrol edebilirdiniz farkedemiyor anlamıyor iseniz beklemelisiniz gün tutabilirsiniz...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yumurta kırma işlemi bence günü 1-2 gün geçmiş yumurtalar için  yumurta boşmu dolumu diye ışıkla yada suyla kontrol edilir ve doluysa  büyük incelikle hijyen ortamda  kırılır yavru varsa yarısına kadar yumurta açılır ve yuvaya konur gerisi anneye bırakılır annenin son durumu takip edilir eğer bakmıyorsa yavruya ya elle beslenir yada başka çiftin altına sürülür  geçmiş olsun acı tecrübeler bizler için gerçekten bu iş kolay değil işin ucunda can var

( ben şahsen boş yumurtayı bilerek yuvada bekletirim yumurta tam bir aya yaklaşır alırım o yumurta sayesinde dişi yuvadan kolay kolay ayrılmaz ve yavrularına heran yem kusar fazla yem dilendirmez )

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
istemeden yapmışsınız, geçmiş olsun diyelim.
Bir daha yapmazsanız dersinizi almışsınız demektir.

E

elaziz2316

Guest
    Aslında hayatta KEŞKE kelimesini kullanmamak lazım. BİR DAHAKİ SEFERE demek daha doğru olur bence. Çünkü olan ile ölene yapacak birşey yok. O yüzden yaşananlardan ders çıkartıp bir dahakine aynı hatayı yapmamak lazım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Acemiliğin getirisi acı tecrübeler bunlar. Birçoğumuzun ilk zamanlarda başına gelen talihsiz olayı sizde yaşamışsınız.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
hemen her üreticinin başına gelmiştir böyle şeyler.
inşallah bi daha olmaz geçmiş olsun