Çok Acil Bilgi Verecek Kimse Yokmu ?

Uğur Aşan

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Aşan
Merhaba Muhabbet Kuşum 8 Yumurta Yapmıştı 4 Gün Önce Yavrular Yumurtadan Çıkmaya Başladı Bu Sabah Baktığımda 2 Yavru Ölmüştü Biri Canlıydı.Yumurta Verdim Yemediler, Mama Hazırladım Onuda Yemediler.Hazır Mama Aldım Onuda Yemediler.Oda Sıcaklığıda Normal.Yardımcı Olurmusunuz ?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Uğur kardeşim mama olmadan düz yemle yavruların gelişmesi çok zor anne baba kursak sütünü yeterli üretemez birde yavruların boğazlarının altında sarı bölge (kusulan yem) varmı kontrol et eğer yoksa kuş bakıcı değildir yavruyu beslemiyordur.Bunun nedenlerini bulmaya çalış yavru viğiklediğinde erkek anneyi engelliyormu bi bak ve mamayı yapıp devamlı koy alışacaklar daha önce mama görmemiş olabilirier alışıyorlar merak etme mama üretimin candamarı.

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Geçmiş olsun. Ölen yavruların kursakları dolu muydu acaba kontrol ettiniz mi?
Yavrunun boynunda sarı-beyaz renk bir leke gibi görünür ilk başlarda.. Biraz büyüdükçe tohumlar da seçilir bakıldığında.

Uğur Aşan

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Aşan
Kontrol Etmiştim Kursakları Boş Değildi.Sadece Bir Ara Yavrunun Vikvik Sesi Geldi.Yuvalığa Baktığımda Yavru Ezilmiş Bir Vaziyeteydi.3ündede Aynı Durum Vardı.Bende Erkekten Şüphelendim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Uğur AŞAN' Alıntı:
Kontrol Etmiştim Kursakları Boş Değildi.Sadece Bir Ara Yavrunun Vikvik Sesi Geldi.Yuvalığa Baktığımda Yavru Ezilmiş Bir Vaziyeteydi.3ündede Aynı Durum Vardı.Benden Erkekten Şüphelendim.
Arada ezilmiş olabilirler 8 yumurta zaten fazladır arada basmış yada yada boğmuş olabilir.Besliyolarsa dokunma diğerlerine bakabilirler ve erkek zarar vermiyorsa sakın ayırma dişi için tekbaşına yavru büyütmek zordur babanın yardımı ve bakıcı olması önemli.

Uğur Aşan

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Aşan
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Arada ezilmiş olabilirler 8 yumurta zaten fazladır arada basmış yada yada boğmuş olabilir.Besliyolarsa dokunma diğerlerine bakabilirler ve erkek zarar vermiyorsa sakın ayırma dişi için tekbaşına yavru büyütmek zordur babanın yardımı ve bakıcı olması önemli.
Geriye Kalan 5 Yumurtayı Çıkarıp Başka Kuşların Altına Atım Bugün.Öyle Denemek İstedim Belki Onlar Bakar Diye.

Uğur Aşan

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Aşan
Levent ACAR' Alıntı:
Geçmiş olsun. Ölen yavruların kursakları dolu muydu acaba kontrol ettiniz mi?
Yavrunun boynunda sarı-beyaz renk bir leke gibi görünür ilk başlarda.. Biraz büyüdükçe tohumlar da seçilir bakıldığında.
Evet Kursakları Doluydu Daha Önce Verdiğim Mamaları İştahla Yediler, Şimdi Mamayı Yemiyorlar.