Cok acil! Bir haftadır geçmeyen hırıltılı solunumu var tedavıye cevap vermıyor.

MehmetKalemm

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kalem
Merhaba arkadaslar yaklaşık 1 yıldır arkadaşım olan muhabbet kuşum maviş 7-8 gundur hırıltılı nefes alıp hafıf assagı yukarı kuyruk sallıyor hırıltı bazen ıslık bazende farklı seslerle meydana gelıyor herhangı bır akıntıda yok enerjısınde bır degısımde sezemedım fakat zor nefes alıp verdıgı her yerınden bellı kı bu benı cok korkutuyor. Aılem ben ıl dışındayken akraba bır veterınere gostermış ki uzmanlık alanı buyuk baş hayvanlar olan bır veterıner ve onun tavsıyesı ıle ılk bırkaç gun ıdareten ufak bır mılıgramda ınsan antıbıyotıgı baslamıslar daha sonra ellerıne ulaşınca yıne veterınerın tavsıyesı ıle baytrıl başladılar baytrılın 3. Gunu olucak ama kuşta herhangı bır ılerleme yok ayrıca kuşu şimdiye kadar ele almadıgımzdan ılacı agzına damlatamıyorum su kabına tavsıye ettıgı oranda koyuyorum fakat kafeste bırde dışı kuş var o saglıklı oldugu halde su ana kadar bayrıl ve dıger ınsan antıbıyotıgıne maruz kaldı hatta mavış az o çok fazla su ıcıyor. Tedavı ıçın neler yapmalıyım kuşu bırkac kez hapşururken gordum kı buda hastalıgın ılerledıgının gostergesıymıs gercekten en sevdıgım varlıklardan bırı tedavı ıcın yapabılecegım seyler nedır baytrıl ıle devam edıp sonra avıastımımı deneyeyım yoksa baytrılı kesebılırmıyım yoksa başka bır ılaç varmıdır ayrıca hasta olan kusun daha fazla su ıcmesı ıcın neler yapabılırım cok az ıcıyor? Cevaplarınızı beklıyorum sımdıden cok tesekur ederım.​

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mehmet Bey,
Anlattığınız belirtilerle kullandığınız ilaç uyumlu görünüyor. Düzelmeyi 4. günden sonra görmeye başlamanız lazım.7-8 gün sonunda geçtiğini göreceksiniz. 4 veya en fazla 5. günün sonunda ilacı kesmenizi öneririm. Kestiğiniz gün vitamin takviyesi yapın. Normal yem, su ve diğer ihtiyaclerini verin. İnşaallah geçecektir.

cuzza

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
Karakaya
Behzat abi merhaba muhabbet kuşumda kuyruk sallama ve kusma sorunu var senin konunda okudugum şekilde zitromax toz antibiyotik ilaç veriyorum tedavi 3 gün ancak kuş kendi su içmiyor zorlar tutarsam az içiyor şu ana kadar faydası olmadı yem yemesi normal durumda sonuç alamassam agızdan biteral ampul kullanmamı tavsiye edermisin şimdiden teşekkür ederim

MehmetKalemm

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kalem
Öncelıkle Ayhan ve Behzat bey cevaplarınız ıcın tesekur ederım toplam antıbıyotık tedavısının 7. Gunu baytrılınde 4. Gunu oldu fakat hıcbır duzelme malesef gorunmuyor bu tedavıye 5. Gun sonuna kadar devam edıp sonra kesip vıtamın takvıyesı ıle bırkac gun dınlenmesını saglayıp baska bır ılac bakmayı dusunuyorum yanlıs dusundugum bırsey varsa uyarırsanız sevınırım

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mehmet Bey,
Kesinlikle doğru yapıyorsunuz. Eğer geçmiyorsa başka bir sorun aramak lazım. 3 gün vitamin ardından 3 gün normal su veriniz. Biraz dinlenme ve iyileşme fırsatı tanımak lazım.

cuzza

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
Karakaya
merhaba benim muhabbet kuşumdada kuyruk sallama ve kusma sorunu var zitromax toz antibiyotik ilaç veriyorum tedavi 4 gün ancak ancak hic bir iyilesme olmadi maxsimum 7 gun sonunda fayda etmesse bir kac gun vitamin takviye edip sonra biteral ampul kullanmam dogru olurmu birde kus aldigimdan itibaren tuyunu gec tamamladi tuyu cok seyrek bu hastaligin etkisimidir cevaplayan herkese cok tesekkur ederim

MehmetKalemm

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kalem
Arkadaslar cevap veren herkese tesekur ederım bır senedır arkadasım olna mavişi bu akşam malesef kaybettım