MehmetKalemm
Yeni Üyemiz
- Adı
- Mehmet
- Soyadı
- Kalem
Merhaba arkadaslar yaklaşık 1 yıldır arkadaşım olan muhabbet kuşum maviş 7-8 gundur hırıltılı nefes alıp hafıf assagı yukarı kuyruk sallıyor hırıltı bazen ıslık bazende farklı seslerle meydana gelıyor herhangı bır akıntıda yok enerjısınde bır degısımde sezemedım fakat zor nefes alıp verdıgı her yerınden bellı kı bu benı cok korkutuyor. Aılem ben ıl dışındayken akraba bır veterınere gostermış ki uzmanlık alanı buyuk baş hayvanlar olan bır veterıner ve onun tavsıyesı ıle ılk bırkaç gun ıdareten ufak bır mılıgramda ınsan antıbıyotıgı baslamıslar daha sonra ellerıne ulaşınca yıne veterınerın tavsıyesı ıle baytrıl başladılar baytrılın 3. Gunu olucak ama kuşta herhangı bır ılerleme yok ayrıca kuşu şimdiye kadar ele almadıgımzdan ılacı agzına damlatamıyorum su kabına tavsıye ettıgı oranda koyuyorum fakat kafeste bırde dışı kuş var o saglıklı oldugu halde su ana kadar bayrıl ve dıger ınsan antıbıyotıgıne maruz kaldı hatta mavış az o çok fazla su ıcıyor. Tedavı ıçın neler yapmalıyım kuşu bırkac kez hapşururken gordum kı buda hastalıgın ılerledıgının gostergesıymıs gercekten en sevdıgım varlıklardan bırı tedavı ıcın yapabılecegım seyler nedır baytrıl ıle devam edıp sonra avıastımımı deneyeyım yoksa baytrılı kesebılırmıyım yoksa başka bır ılaç varmıdır ayrıca hasta olan kusun daha fazla su ıcmesı ıcın neler yapabılırım cok az ıcıyor? Cevaplarınızı beklıyorum sımdıden cok tesekur ederım.