Çok acil gaga kesimi sonrası kanama

Naula55

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Şah
Arkadaşlar bizim muhabbetin gagası uzamış tı mecburiyetten kestim çok hafif kanaması var ne zamandan sonra korkmalıyım acaba kanama açısından ne kadar bir kanama sorun olur

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
5-10 dakikaya geçer. Gaganın ucuna azıcık peçete ile duruncaya kadar tampon yapabilirsiniz.

Naula55

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Şah
Abi çok şükür durdu da bişeyler kemirince tekrar kanıyor ne zamana kadar iyileşir bide kuşlarda kanama sıkıntı olduğu için biraz korktum bişey olursa diye kanama devam ederse yapabileceğim başka bişey var mı

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Evde yara kurutucu birşey varsa gaga ucuna uygulayabilirsiniz.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Kuşların gagasının ve tırnaklarının üreticiler ve veterinerler dışında kesilmesini hiç onaylamıyorum. Çünkü damara vurma ihtimaliniz fazla mikrop kapıp ölme ihtimali de fazla. Bunun yerine kuşunuza gaga taşı, kemirme taşı, tırnakları için de doğal ağaç tünekler edinirseniz bir daha kuşunuzun gagasını veya tırnağını kesmenize hiç gerek kalmaz onlar uzunluğunu kendi ayarlayacaktır. Eğer gagasının uzunluğu yem yiyemez hale gelirse veterinere veya bir üreticiye götürürseniz size yardımcı olacaklardır. Şu durumda yapabileceğiniz en iyi şey kafeste gagalayabileceği şeyleri kaldırmak ve gaga tekrar kanama yapmaması için kafesten pek fazla dışarı çıkarmamak. Gaga kendini toparladıktan sonra kalamar kemiği, gaga taşı gibi ürünler kafese takmak. Geçmiş olsun.